Antal Ruiter benoemd tot Director Banking bij Turner

05 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Per 1 januari heeft Antal Ruiter zich aangesloten bij Turner in de rol van Director Banking. Ruiter deed de afgelopen jaren al uitgebreide ervaring op binnen de adviesbranche, in adviesrollen bij onder meer Capgemini Consulting en EY Advisory. 

Antal Ruiter versterkt de Financiële Dienstverlening praktijk van de in Leusden gevestigde strategie-executiespecialist, die zich inzet om “op een duurzame manier financiële en operationele prestatieverbeteringen van organisaties en hun mensen te realiseren”. Hierbij is Turner actief binnen diverse expertisegebieden – zoals commercial, operational, synergy en organizational excellence – en meerdere sectoren – waaronder financiële dienstverlening, onderwijs, professionele dienstverlening, zorg en media.

De afgelopen zeventien jaar was Ruiter in verschillende functies werkzaam voor Capgemini Consulting. Hij groeide in zijn tijd bij het consultancybureau door van Senior Manager tot Program Manager en uiteindelijk tot Principal Consultant. Als Senior Manager hield hij zich onder meer bezig met onderwerpen als overboekingsinformatie, compliance risicoassessment, anti-witwaspraktijken, know your customer (KYC), business cases en projectmanagement. Als Project Manager was hij onder andere betrokken bij het ontwerp van een landelijke Mobile Wallet voor de Verenigde Arabische Emiraten. In zijn laatste rol als Principal Consultant, die hij zo’n zeven jaar vervulde, stond Ruiter aan het hoofd van de Global Payments- en Blockchain-praktijk van Capgemini Consulting.

Antal Ruiter - Director Banking - Turner

Voordat hij bij de adviestak van Capgemini aan de slag ging, was Ruiter zo’n vier jaar als Consultant werkzaam voor Big Four-kantoor EY (toen nog Ernst & Young). Hier hield hij zich veelvuldig bezig met het ontwikkelen van nieuwe digitale strategieën voor verschillende banken. Voorafgaand aan zijn professionele loopbaan rondde Ruiter een MBA-opleiding af aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Ruiter geeft aan met veel plezier aan de slag te gaan bij zijn nieuwe werkgever en stelt graag zijn steentje te willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het adviesbureau: “Ik verwacht een ondernemende organisatie in woord en daad aan te treffen waarbinnen ik me kan focussen op het laten groeien van Turner in de bancaire sector en op mijn specialismes”, aldus Ruiter. Hierbij kan de ervaren professional onder meer leunen op zijn brede expertise in specialisatiegebieden als digitaal betalingsverkeer, PSDII, witwaspreventie (CAML-specialist) en KYC.

Afgelopen maand werd Turner door managers verkozen tot een van de beste interimbureaus van Nederland.

Gerelateerd: Overstap van Big Four naar Turner voelde meteen als thuiskomen.