Overstap van Big Four naar Turner voelde meteen als thuiskomen

13 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Veel adviseurs werkzaam bij een groot adviesbureau overwegen wel eens de overstap naar een kleinere partij, waar ze vaak meer ruimte krijgen om te ondernemen en een grotere bijdrage kunnen leveren aan het geheel. Maar als het er op aankomt krijgen consultants in de praktijk soms koudwatervrees. Een overstap is volgens Jessica van Deurzen “inderdaad spannend” , maar consultants zouden volgens haar geen angst moeten hebben om de stap te zetten. Zelf stapte Van Deurzen begin dit jaar over van Big Four kantoor PwC naar Turner en kijkt met plezier terug op haar besluit. 

“Als ik jou was, zou ik zeker niet het eerste jaar na de geboorte van een kleintje een overstap maken…” Goedbedoeld advies. Toch besloot ik om het anders te doen”, zegt van Deurzen, terugblikkend op de tijd voor haar overstap. En zo geschiedde: een kleine negen maanden na de geboorte van haar derde kind, maakte ze heel bewust de overstap van een van de ‘Big Four’ naar Turner, een middelgroot adviesbureau uit Leusden met meer dan 50 professionals gespecialiseerd in strategie-executie.

Het was niet dat ze geen uitdagingen meer had bij PwC: de crux zat vooral in de mogelijkheid om te kunnen ondernemen binnen het onderwijs, een branche waar haar passie ligt: “Na negen jaar veel mooie en uitdagende klussen gehad te hebben, was ik toe aan een andere omgeving. Een omgeving waarin ik meer mijn eigen stempel kon zetten op de dingen die ik deed en waar ik vooral meer focus op de onderwijsmarkt kon hebben. Doorslaggevend waren ook de kansen en uitdagingen die ik voor mij zag bij Turner.”

Het voelde bij Turner meteen de eerste dag als thuiskomen

Het verlaten van haar werkgever, waar ze over de hele linie tevreden was (“ik had het goed, had leuke collega’s en fijne klanten”), was niet zo eenvoudig, erkent van Deurzen. “Ik vond het doodeng om mijn vertrouwde omgeving los te laten (en dat in een periode met chronisch slaapgebrek en getergd door hormonen), maar besloot het gewoon te gaan doen.”

Inmiddels, terugkijkend op de eerste vijf maanden bij Turner, is Van Deurzen meer dan tevreden over haar besluit en stelt volmondig dat de integratie binnen Turner en haar nieuwe rol beter hebben uitgepakt dan ze had durven dromen. "Zwanger van nummer drie maakte ik kennis met Turner en voelde meteen de positieve energie bij de mensen”, aldus Van Deurzen, die daar aan toevoegt: “De eerste dag voelde meteen als thuiskomen. Die energie die ik tijdens het eerste gesprek voelde, bleek er ook tijdens het tweede, derde en vierde gesprek te zijn. Die is er nog steeds. Ik was toe aan een verandering van omgeving, om zelf te kunnen groeien, en om echt een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van onderwijs(processen).” 

Voor Turner vormt de onderwijsmarkt een van de belangrijkste sectoren die het bedient, naast onder meer financial services, zorg, media en industrie. De service line, die aan het groeien is en recent ook Liselotte van Steenis toevoegde aan de gelederen, richt zich onder meer op het uitvoeren van transformaties in het primaire en secundaire onderwijs. 

Van Deurzen: “Nu zie ik dagelijks dat het geen loze woorden zijn van Turner, dat je geaccepteerd wordt voor wie je bent en dat ze overal vol voor gaan. Voor klanten, voor de opdrachten en voor elkaar. Maar ook dat ze je scherp houden en dat je persoonlijk ontwikkelen hierin centraal staat.”

Sommige mensen zullen zich afvragen waarom een moeder na het bevallen van een derde kind besluit om binnen de adviesbranche werkzaam te blijven, aangezien de meeste vrouwen er toch veelal voor kiezen om het juist wat rustiger aan te gaan doen. Van Deurzen besluit: “Geluk is het toverwoord. Thuis merken ze natuurlijk dat mama gaat werken en het af en toe ook heel druk heeft, maar ze zien ook dat ik thuiskom vol van energie en bezig ben met iets waar ik gelukkig van word. En daar worden we allemaal blij van!”