Ellen Lastdrager-van der Woude verruilt Twynstra Gudde voor TNO

16 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twynstra Gudde partner Ellen Lastdrager-Van der Woude is per 1 januari 2018 door TNO benoemd tot Managing Director van de afdeling Traffic & Transport. Bij TNO wordt ze verantwoordelijk voor (maatschappelijke) vraagstukken rond veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie op de weg.

Ellen Lastdrager-Van der Woude heeft de afgelopen dertien jaar bij Twynstra Gudde gewerkt met verschillende aspecten van mobiliteit, infrastructuur en energie. In haar meest recente rol fungeert zij als Senior Partner en is zij binnen het adviesbureau statutair Directeur van de Mobiliteit & Infrastructuur praktijk. Het organisatieadviesbureau omschrijft Lastdrager-Van der Woude als een ‘resultaatgerichte innovator’ en ‘ondernemende netwerker’, met sterke leiderschapskwaliteiten, commerciële en technische affiniteit.

De Twynstra Gudde partner heeft onder meer jarenlange ervaring in algemeen management en innovatieve bouwcontracten (D&C t/m DBFOM) in internationale- en nationale context. Daarnaast heeft ze ervaring met multi-level governance en Publiek-private samenwerkingen en het brengen van innovaties naar de markt. Het toepasbaar maken van technologische innovaties voor en samen met marktpartijen loopt als rode draad door haar loopbaan. Haar bijzondere expertise ligt naar eigen zeggen in “het organiseren van publiek/private allianties, ten behoeve van duurzame gebiedstransformaties en duurzame mobiliteit.”

Ellen Lastdrager-Van der Woude, Managing Director bij TNO

Per 1 januari heeft Lastdrager-Van der Woude gekozen voor een nieuwe uitdaging bij onderzoeksbureau TNO, waar ze wordt aangesteld als Managing Director van de Unit Traffic & Transport. Ze zal dan Cas Disse vervangen, die tot 1 januari de rol van kwartiermaker ad interim binnen de praktijk vervult. De Unit Traffic & Transport van TNO richt zich op (maatschappelijke) vraagstukken in de logistieke sector rond veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie op de weg. Daarnaast ligt de focus op een integrale benadering van stedelijke uitdagingen. Lastdrager-Van der Woude wordt bij TNO verantwoordelijk voor dergelijke vraagstukken, waarover ze zegt: “Ik vind het fantastisch om vanuit TNO samen met de Unit de vraagstukken in deze dynamische sector te mogen oppakken en zo een bijdrage te kunnen leveren aan een innovatieve groei van onze economie.”

Aangaande de benoeming van Lastdrager-Van der Woude bij TNO laat Twynstra Gudde weten dat hun Mobiliteit & Infrastructuur praktijk de komende jaren “krachtig zal blijven bouwen aan een duurzame toekomst en de ontwikkeling naar slimme en duurzame mobiliteit”, waarbij het bureau de samenwerking zal blijven zoeken met Lastdrager-Van der Wouden en TNO.

Lastdrager-Van der Woude neemt naar TNO haar jarenlange expertise in de internationale offshore industrie mee, in combinatie met haar ervaring in het spoor/openbaar vervoer-domein. Zo werkte ze onder meer aan de opzet van het transitieprogramma Zero-emission Busvervoer, aan de herontwikkeling van Merwe4havens Stadhavens in gemeente Rotterdam en was ze programmadirecteur van het ontwikkelingsproject Stedenbaan in de Randstad. Dergelijke ervaring vormt volgens Lastdrager-Van der Woude haar “inspiratiebron om de publieke en private wereld succesvol samen te laten werken. De uitdaging zie ik in transitieprocessen in de gebouwde omgeving en mobiliteit/ov waar het juist draait om nieuwe vormen van publiek opdrachtgeverschap en nieuwe duurzame verdienmodellen voor publiek en privaat.”