Patrick Houtkamp versterkt HR-consultancypraktijk van Berenschot

22 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Patrick Houtkamp, de medeoprichter van Bright & Company, is bij adviesbureau Berenshot in dienst getreden als senior managing consultant.

De afgelopen drie jaar was Houtkamp (48) als zelfstandige actief in de rollen van consultant en interim programmamanager. Daarvoor was hij partner van Bright & Company, een adviesbureau op het gebied van HR-consultancy dat hij in 2005 mede oprichtte met twee andere ervaren consultants*. Samen met de andere partners – Houtkamp bekleedde de rol van managing partner – wist hij het Bright & Company uit te bouwen tot een gespecialiseerd bureau van zo’n vijftien adviseurs met een sterke staat van dienst in strategische human capital vraagstukken en HR-analytics.

Daarvoor werkte Houtkamp, die bedrijfseconomie en organisatiesociologie studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, zo’n zes jaar voor KPMG Consulting (tegenwoordig KPMG Advisory), en vier jaar voor Andersen Consulting en VD&P Management Consultants.

Patrick Houtkamp - Senior managing consultant bij Berenschot

In zijn nieuwe rol bij Berenschot, met 325 medewerkers een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land, richt Houtkamp zich op HR-strategieontwikkeling, structuur- en governancevraagstukken, organisatiedoorlichting en herontwerp van HR-functies. Hij brengt ruim twintig jaar advieservaring met zich mee. Berenschot en Houtkamp zijn geen onbekenden van elkaar – Houtkamp was sinds vorig jaar al werkzaam als associé bij het bureau. HR-diensten die het bureau levert, omvatten onder meer HR-strategie, competentiemanagement, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk, organisatieontwerp, HR-analytics en verandermanagement. 

Afgelopen jaar werd de HR-consultancy dienstverlening van Berenschot door managers nog beoordeeld als een van de beste in de markt. 

Naast zijn advieswerkzaamheden is Houtkamp (co-)auteur van een aantal HR-managementboeken en publiceert hij regelmatig artikelen over zijn vakgebied.

* De andere medeoprichters van Bright & Company zijn Marcel Knotter (sinds mei dit jaar niet meer verbonden aan het bureau) en Ruurd Baane (de huidige managing partner).