Goudsteen & Company groeit sterk en zoekt nieuwe adviseurs

17 november 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Goudsteen & Company groeit en is op zoek naar nieuwe adviseurs. Hiervoor organiseren ze sinds augustus regelmatig Meet-Ups op hun kantoor in Utrecht. Begin november was de eerste werkdag van Rosa Oversluizen, die op de eerste Meet-Up afkwam.

Goudsteen & Company richt zich op het versterken van het potentieel en de autonomie van professionals, teams en organisaties. Ze ontwerpen en begeleiden transities, veranderprogramma’s en ontwikkel- en leiderschapsprogramma’s. Klanten van Goudsteen zijn onder andere Flora Holland, PON, Arbo Unie, TIAS, ING, Erasmus Universiteit en Randstad.

Sinds de oprichting van Goudsteen & Company heeft het adviesbureau uit Utrecht een sterke groei doorgemaakt – anno 2017 bestaat Goudsteen & Company uit een team van ruim 25 adviseurs. Afgelopen voorjaar startte Goudsteen & Company een nieuw search- en interim label, genaamd ‘Gouden Gasten’. Hiermee helpen ze organisaties bij het vinden en verbinden van veranderaars. “Gouden Gasten zijn denkers en doeners die van binnenuit beweging en vernieuwing aanjagen”, zegt Eeuwke Bremmer, adviseur bij Goudsteen & Company.

Goudsteen & Company - Team

Nieuwe talenten gezocht

In lijn met de groei in zijn opdrachtenportfolio is Goudsteen & Company op zoek naar versterking voor het vaste team. Het bureau zoekt naar professionals*, die – zoals het adviesbureau stelt – “energie uitstralen en veranderingen mede mogelijk maken” en die “eigenheid tonen, ondernemend zijn en lef hebben”. Verder zijn ideale kandidaten professionals die “slimme en confronterende vragen stellen”, “ervan genieten om anderen ruimte te geven, maar tegelijkertijd ruimte voor zichzelf creëren” en die “streven naar kwaliteit, leergierig zijn en een visie hebben op het vak”. 

Ten slotte zoekt Goudsteen & Company “teamspelers die beweging stimuleren en zaken voor elkaar krijgen” – ook op commercieel gebied. Om met nieuwe talenten in contact te komen organiseert Goudsteen & Company sinds de zomer regelmatig informele Meet-Ups. Daar vertellen ze hoe ze werken, ontmoet je een aantal adviseurs en werk je samen aan een casus.

Rosa Oversluizen

Op een van die Meet-ups heeft ook Rosa Oversluizen Goudsteen & Company leren kennen. Per 1 november heeft zij de overstap van Accenture naar Goudsteen gemaakt. “Vanaf het eerste moment bij Goudsteen voelde het voor mij meteen goed: een energieke omgeving met ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. Hier kan ik mij verder ontwikkelen in het scherp krijgen van klantvragen en hen begeleiden in programma’s en interventies die nodig zijn om tot echte en duurzame verandering te komen.”

“Wat de adviseurs van Goudsteen met elkaar gemeen hebben? We zijn allemaal gedreven en enthousiast. We proberen continu het beste uit onszelf te halen én willen de professionals bij onze klanten graag helpen dit ook te doen!”, aldus Oversluizen.

Volgens Bremmer krijgt iedereen bij Goudsteen “veel ruimte en zelfstandigheid om te creëren, te ondernemen en continu te verbeteren”. Ze licht toe: “Wij werken alleen met mensen met wie we een oprechte verbinding hebben. Dit geldt voor zowel klanten als collega’s. Mensen van wie wij ook kunnen leren. Die net als wij geloven dat voldoende ruimte en vrijheid hebben binnen de context van een organisatie, cruciaal is voor de veranderkracht van henzelf als professional en een organisatie als geheel.”

Bovendien geeft ze aan: “Als adviseur bij Goudsteen & Company help je mee om ‘hoe’-vragen van onze klanten scherp te krijgen en werk je mee aan programma’s en interventies die nodig zijn om tot echte en duurzame verandering te komen.” Dit doen de adviseurs in één of meerdere rollen als projectleider, veranderkundige, analist, procesbegeleider, trainer of (team)coach. Bremmer besluit: “Wij maken geen dikke rapporten, maar focussen ons op wat nodig is om de veranderopgave in beweging te krijgen.”

Ondernemerschap

Gevraagd naar hoe het is om bij het adviesbureau te werken, vertelt Joanne Scheepstra, adviseur bij Goudsteen & Company, verder: “Werken bij Goudsteen & Company betekent op inspirerende en innovatieve wijze, samen met klanten, ‘de uitdaging’ van een verandertraject aangaan. Er is bij ons veel ruimte voor eigenheid, flexibiliteit, ondernemerschap, creativiteit en samenwerking binnen een team vol betrokken en energieke collega’s. Een top bureau!”

Jelger Spijkerboer, adviseur bij Goudsteen & Company sinds 2015, zegt ten slotte: “Het meest opvallende aan het werken bij Goudsteen & Company is de mate van ondernemerschap. De ruimte die er is voor nieuwe ideeën, de enorme drive van collega’s om het bureau verder op te bouwen, dat is ontzettend inspirerend. Ik verbaas mij over de snelheid waarmee ideeën worden gerealiseerd.”

* Harde eis voor mogelijke kandidaten is dat zij dienen te beschikken over een WO werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring als extern adviseur op het snijvlak van verandermanagement, leiderschap of teamontwikkeling.