Écart neemt participatie in letselschade-dienstverlener PR Beheer

03 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

PR Beheer, een dienstverlener in de letselschademarkt, heeft een investering ontvangen van Écart. Met het financiële kapitaal van de participatiemaatschappij verwacht Huub van Dijk, topman van PR Beheer, het bedrijf en dochtermaatschappijen Nostimos, Radar en Mediathos verder te kunnen professionaliseren.

PR Beheer is een zakelijke dienstverlener die net na de dotcom-bubbel is opgericht en zich met haar dochterondernemingen specifiek richt op de letselschademarkt. Dochtermaatschappij Nostimos verleent buitengerechtelijke hulp aan letselslachtoffers. Radar adviseert over het domein mensen, werk en inkomen bij vraagstukken die gerelateerd zijn aan ziekte, letsel en beperkingen. Mediathos geeft medische adviezen in het geval van letselschade, en adviseert in arbeids- en bestuursrechtelijke kwesties.

Gevraagd naar de reden voor PR Beheer om investering van een externe partij aan te trekken, vertelt bestuurder Van Dijk: “PR Beheer heeft in de afgelopen vijftien jaar consequent gewerkt aan kwaliteit en deskundigheid. Een nieuwe uitdaging ligt op het vlak van het vinden van nieuwe markten. Wij zochten met het oog daarop een nieuwe partner die net als wij de scope heeft gericht op verdere groei, langjarige partnerships, professionaliteit en op het nadrukkelijk inspelen op ontwikkelingen in de branche.”

Baker Tilly Berk begeleidt letselschade-dienstverlener PR Beheer bij investeringsronde

Om hem te helpen bij de zoektocht, schakelde Van Dijk de hulp in van Baker Tilly Berk. Het accountants- en adviesbureau is een goede bekende van de topman. Circa tien jaar geleden hielp het corporate finance team van het advieskantoor Van Dijk en zijn medeaandeelhouders bij de acquisitie van de aandelen van PR beheer (management buy out), en in de tussenliggende jaren leverden de consultants van Baker Tilly Berk corporate finance advies op strategisch vlak aan de onderneming. Onder begeleiding van Mark Goderie, Director M&A bij Baker Tilly Berk Corporate Finance, ging PR Beheer de markt op voor een geschikte investeerder. Goderie kreeg daarbij hulp van een team van (junior) adviseurs.

Het was uiteindelijk Écart Invest dat naar boven kwam als de beste partner. Écart, opgericht in 1993, heeft een gestort kapitaal van meer dan €40 miljoen en richt zich op de sectoren zakelijke dienstverlening, detailhandel, informatietechnologie, de financiële sector, metaal- en bouwnijverheid, de farmaceutische en de levensmiddelen industrie. Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidde het hele traject als adviseur van PR Beheer – corporate finance en transaction support tot en met het opstellen van de juridische contracten. Voor de juridische afwikkeling van dit traject is beroep gedaan op de expertise van Marcel Ploegsma, die als Counsel onderdeel uitmaakt van het Legal-team bij Baker Tilly Berk Corporate Finance.

Met de kapitaalinjectie van Écart zal PR Beheer zich eerst richten op het aantrekken van een algemeen directeur met de nodige slagkracht om de groeiplannen te bewerkstelligen. De nieuwe directeur zal zich inkopen in het bedrijf en samenwerken met de huidige directie, die aanblijft na de transactie. Gijs Menting van Écart vertelt: “Nostimos, Radar en Mediathos zijn allen erkende partijen met een goede naam in de markt. PR wordt aangestuurd door een zowel vakinhoudelijk als strategisch succesvolle directie. Wij kijken ernaar uit om samen met de huidige directie én de nieuwe algemeen directeur de onderneming verder uit te bouwen.”