Ron van der Jagt versterkt communicatie praktijk van Berenschot

18 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ron van der Jagt, voormalig directeur van De Reputatiegroep en eerder acht jaar partner bij Boer & Croon, start per oktober als bestuursadviseur bij Berenschot. Van der Jagt versterkt in het bijzonder de strategische communicatiepropositie van het adviesbureau, en gaat zich inzetten op vraagstukken op het gebied van strategie, reputatie en organisatie van de communicatiefunctie.

In reactie op zijn benoeming geeft Van der Jagt aan “trots” te zijn op zijn aanstelling bij Berenschot, met 325 medewerkers een van de grootste organisatieadviesbureaus van Nederlandse origine. “Berenschot is een breed managementadviesbureau met een ijzersterk profiel. Het bureau ademt in alles kwaliteit en daar word ik erg blij van”, aldus Van der Jagt.

De benoeming van Van der Jagt ligt in lijn met Berenschot’s ambitie om zijn expertise op het gebied van strategische communicatie en positionering verder uit te bouwen. Berenschot, dat volgend jaar alweer zijn tachtigste verjaardag viert en aan de wieg heeft gestaan van de Nederlandse adviesbranche, is een organisatieadviesbureau met een breed spectrum aan advies- projectmanagement- en interim diensten. Het bureau levert deze diensten zowel aan klanten actief in de publieke als private sector. De strategische communicatietak, die reeds meer dan twintig jaar actief is, behoort tot een van de kleinere vakgroepen binnen Berenschot.

Met het aanstellen van Van der Jagt, mikt Berenschot op het verder uitbreiden van zijn positie in de markt en op het versterken van het multidisciplinair karakter van zijn dienstverlening – een van de belangrijkste factoren die Berenschot onderscheidend maakt in het landschap. “Berenschot ziet grote kansen om zich verder te specialiseren op het terrein van strategische communicatie en positionering. Als multidisciplinair adviesbureau kunnen we deze kennis breed inzetten om onze klanten uit bedrijfsleven, overheid en overige sectoren te helpen. We zijn uitermate verheugd dat Ron van der Jagt ons komt versterken, een enorme impuls voor ons bureau”, aldus Robert Wester, sectorleider Openbaar Bestuur en communicatiedeskundige bij Berenschot.
Ron van der Jagt bestuursadviseur Berenschot

Van der Jagt, die op 1 oktober zal starten in zijn nieuwe rol, heeft meer dan 25 jaar aan ervaring op het snijvlak van reputatiemanagement, corporate communicatiestrategie en de positionering van ondernemingen. De afgelopen ruim vijfenhalf jaar heeft hij de rol van Partner/directeur vervuld binnen de Reputatiegroep, een bureau gespecialiseerd in reputatievraagstukken. Vorige maand besloot hij het bureau te verlaten vanwege zijn behoefte aan, zoals hij het zelf aangaf “verbreding van zijn blikveld en meer uitdaging.”

Eerder werkte Van der Jagt acht jaar voor Boer & Croon, in zijn laatste rol als Partner. Bij het managementbureau was hij onder meer verantwoordelijk voor het vakgebied Reputatie & Communicatie en werkte hij voor opdrachtgevers als Achmea, AkzoNobel, BMW, Heijmans, KLM, KPN, NS, TNT en Unilever. Ook was hij actief voor publieke organisaties in de water- en woningcorporatiesector, en de wereld van onderwijs en wetenschap. Tussen 2011 en 2016 was hij voorzitter van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

Van der Jagt kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij Berenschot, waarin hij zich zal richten op vraagstukken rondom strategie, reputatie en organisatie van de communicatiefunctie. Hij geeft aan: “Bij Berenschot ligt er de uitdagende kans om de bestaande adviespraktijk voor positionering en strategische communicatie te versterken en uit te bouwen. Ik zie volop ruimte en behoefte in de markt en heb veel zin om die kar te gaan trekken.” Hij voegt ten slotte toe dat hij verwacht dat de communicatiediscipline van Berenschot de komende periode verder zal worden uitgebouwd.

Eerder dit jaar werd Theo Camps opgevolgd door Hans van der Molen als nieuwe topman van Berenschot.