Ron van der Jagt versterkt communicatie praktijk van Berenschot

18 september 2017 Consultancy.nl

Ron van der Jagt, voormalig directeur van De Reputatiegroep en eerder acht jaar partner bij Boer & Croon, start per oktober als bestuursadviseur bij Berenschot. Van der Jagt versterkt in het bijzonder de strategische communicatiepropositie van het adviesbureau, en gaat zich inzetten op vraagstukken op het gebied van strategie, reputatie en organisatie van de communicatiefunctie.

In reactie op zijn benoeming geeft Van der Jagt aan “trots” te zijn op zijn aanstelling bij Berenschot, met 325 medewerkers een van de grootste organisatieadviesbureaus van Nederlandse origine. “Berenschot is een breed managementadviesbureau met een ijzersterk profiel. Het bureau ademt in alles kwaliteit en daar word ik erg blij van”, aldus Van der Jagt.

De benoeming van Van der Jagt ligt in lijn met Berenschot’s ambitie om zijn expertise op het gebied van strategische communicatie en positionering verder uit te bouwen. Berenschot, dat volgend jaar alweer zijn tachtigste verjaardag viert en aan de wieg heeft gestaan van de Nederlandse adviesbranche, is een organisatieadviesbureau met een breed spectrum aan advies- projectmanagement- en interim diensten. Het bureau levert deze diensten zowel aan klanten actief in de publieke als private sector. De strategische communicatietak, die reeds meer dan twintig jaar actief is, behoort tot een van de kleinere vakgroepen binnen Berenschot.

Met het aanstellen van Van der Jagt, mikt Berenschot op het verder uitbreiden van zijn positie in de markt en op het versterken van het multidisciplinair karakter van zijn dienstverlening – een van de belangrijkste factoren die Berenschot onderscheidend maakt in het landschap. “Berenschot ziet grote kansen om zich verder te specialiseren op het terrein van strategische communicatie en positionering. Als multidisciplinair adviesbureau kunnen we deze kennis breed inzetten om onze klanten uit bedrijfsleven, overheid en overige sectoren te helpen. We zijn uitermate verheugd dat Ron van der Jagt ons komt versterken, een enorme impuls voor ons bureau”, aldus Robert Wester, sectorleider Openbaar Bestuur en communicatiedeskundige bij Berenschot.
Ron van der Jagt bestuursadviseur Berenschot

Van der Jagt, die op 1 oktober zal starten in zijn nieuwe rol, heeft meer dan 25 jaar aan ervaring op het snijvlak van reputatiemanagement, corporate communicatiestrategie en de positionering van ondernemingen. De afgelopen ruim vijfenhalf jaar heeft hij de rol van Partner/directeur vervuld binnen de Reputatiegroep, een bureau gespecialiseerd in reputatievraagstukken. Vorige maand besloot hij het bureau te verlaten vanwege zijn behoefte aan, zoals hij het zelf aangaf “verbreding van zijn blikveld en meer uitdaging.”

Eerder werkte Van der Jagt acht jaar voor Boer & Croon, in zijn laatste rol als Partner. Bij het managementbureau was hij onder meer verantwoordelijk voor het vakgebied Reputatie & Communicatie en werkte hij voor opdrachtgevers als Achmea, AkzoNobel, BMW, Heijmans, KLM, KPN, NS, TNT en Unilever. Ook was hij actief voor publieke organisaties in de water- en woningcorporatiesector, en de wereld van onderwijs en wetenschap. Tussen 2011 en 2016 was hij voorzitter van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

Van der Jagt kijkt uit naar zijn nieuwe rol bij Berenschot, waarin hij zich zal richten op vraagstukken rondom strategie, reputatie en organisatie van de communicatiefunctie. Hij geeft aan: “Bij Berenschot ligt er de uitdagende kans om de bestaande adviespraktijk voor positionering en strategische communicatie te versterken en uit te bouwen. Ik zie volop ruimte en behoefte in de markt en heb veel zin om die kar te gaan trekken.” Hij voegt ten slotte toe dat hij verwacht dat de communicatiediscipline van Berenschot de komende periode verder zal worden uitgebouwd.

Eerder dit jaar werd Theo Camps opgevolgd door Hans van der Molen als nieuwe topman van Berenschot.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup