Gilles de Kok over The Strategy Day van A.T. Kearney

06 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 3 oktober 2017 organiseert A.T. Kearney ‘The Fall Strategy Day’ van 2017. Tijdens de dag krijgen studenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de strategy consulting keuken en kennis te maken met de mensen achter A.T. Kearney Amsterdam – van ervaren partners tot junior consultants. Onder begeleiding van de consultants van A.T. Kearney wordt een groep topstudenten uitgedaagd om een strategie te ontwikkelen voor een grote multinational.

Tijdens het event zullen de deelnemende studenten te maken krijgen met typische uitdagingen in het werk van een consultant. Zaken als het ontwikkelen van nieuwe strategieën in reactie op grote trends of invloedrijke marktontwikkelingen, het uitstippelen van roadmaps rondom hun adviezen en het maken van overwegingen over de beste methodes om de strategie in de praktijk te implementeren, passeren de revue. In gesprek met Consultancy.nl vertelt Gilles de Kok, een oud-deelnemer van de A.T. Kearney Strategy Day en nu stagiair bij het strategisch advieskantoor, over zijn ervaringen.

Je hebt recent deelgenomen aan ‘The Strategy Day’ van A.T. Kearney. Wat kan je ons vertellen over deze dag?

Tijdens The Strategy Day van A.T. Kearney maak je kennis met zowel het vak strategy consulting als de cultuur van A.T. Kearney. In de ochtend kom je meer te weten over strategie consultancy tijdens een interactieve presentatie en wordt de case geïntroduceerd. Vervolgens schuiven er tijdens de lunch veel consultants aan en is er dus ook alle ruimte om al je vragen te stellen. Na de lunch ga je in teams aan de slag met de case, waarbij ieder team gecoacht wordt door een consultant. Tijdens de case los je een ‘echt’ consultancyvraagstuk op en presenteer je je resultaten. De dag wordt afgesloten met een gezellig diner en een borrel in de Pijp in Amsterdam. De Strategy Day is dus ook de perfecte mogelijkheid om erachter te komen of strategy consulting iets voor jou is en om de mensen van A.T. Kearney te leren kennen tijdens de sociale activiteiten.

Gilles de Kok over de Strategy Day van AT Kearney

Het event heeft duidelijk indruk op je gemaakt, aangezien je vandaag de dag actief bent als stagiair bij A.T. Kearney. Hoe is je stage bij het bureau voortgekomen uit de Strategy Day en hoe ziet jouw werk als stagiair eruit?

The Strategy Day heeft inderdaad indruk gemaakt! Via De Kleine Consultant (DKC) kwam er een oproep voor een stage voorbij, mede door mijn deelname aan dit event heb ik gesolliciteerd op deze stage. Als stagiair draai je als volledig onderdeel van een team mee, vanaf de eerste dag kreeg ik dan ook de verantwoordelijkheid om, onder begeleiding uiteraard, aan de slag te gaan op een eigen gebied binnen het project. Mijn werk als stagiair houdt in dat ik verschillende analyses maak. Vervolgens bespreek ik de resultaten hiervan met zowel het team als de klant.

De consultancy is niet nieuw voor jou, aangezien je ruim een jaar verbonden bent geweest aan De Kleine Consultant. Hoe verschillen jouw activiteiten in het hart van het strategie consultancydomein van je ervaringen bij DKC?

Allereerst verschilt het type opdrachtgever natuurlijk. DKC is gericht op kleinere organisaties, terwijl ik tijdens mijn stage voor een internationaal bedrijf aan de slag was. Een ander belangrijk verschil tussen mijn ervaringen bij DKC en bij A.T. Kearney is dat je bij A.T. Kearney meer bij de klant zit, terwijl je bij DKC thuis werkt en de klant voornamelijk tijdens meetings en telefonisch spreekt.

Studenten kunnen zich tot 24 september aanmelden voor The Fall Strategy Day van A.T. Kearney, die plaats zal vinden op 3 oktober. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van A.T. Kearney.