Jumbo strikt Korn Ferry-topman Alrik Boonstra voor Directeur HR-rol

28 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Alrik Boonstra, Managing Director van Korn Ferry Hay Group in Nederland, heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging buiten de consultancybranche. De ervaren bestuurder en consultant heeft de overstap gemaakt naar supermarktketen Jumbo, waar hij aan de slag gaat als Directeur HR.

Het afgelopen halfjaar stond Alrik Boonstra aan het roer van de Nederlandse activiteiten van Korn Ferry Hay Group. Sinds hij zich in 2006 bij Hay Group* aansloot, heeft Boonstra verschillende high-profile leidinggevende functies gehad binnen de internationale organisatie van de HR-specialist. Zo was hij de afgelopen jaren onder meer Head of Leadership Development & Assessment Services voor de EMEA-regio, EMEA Head of Consumer market en Head of Leadership & Talent Services in de VS. Van 2011 tot 2014 was Boonstra Regional Director voor Productized Services in West-Europa. Boonstra is Partner sinds 2008 en werkte daarvoor als Managing Consultant met een focus op de consumentengoederensector.

Alrik Boonstra - Jumbo

Voor Boonstra zich in 2006 opnieuw aansloot bij Hay Group, waar hij in 1995 zijn carrière begon als Consultant, werkte hij in verschillende managementfuncties in de FMCG-sector. Van 2003 tot 2005 was hij Trade Development Director voor frisdrankproducent PepsiCo en in de vijf jaar daarvoor werkte Boonstra voor Unilever in uiteenlopende managementrollen in Marketing en Sales voor verschillende productgroepen. Hij behaalde zijn MBA aan de Universiteit Maastricht.

Jumbo

Boonstra heeft recentelijk opnieuw besloten om de consultancybranche achter zich te laten. Hij vertelt: “Na bijna twaalf geweldig mooie jaren bij Korn Ferry in Europa en in de VS, kwam de juiste rol, en vooral de juiste organisatie, langs om over te stappen 'naar de andere kant van de tafel'.” Hij is aan de slag gegaan als Directeur Human Resources bij supermarktconcern en familiebedrijf Jumbo.

Ondanks dat hij het spannend vindt om over te stappen, geeft Boonstra aan uit te kijken naar zijn tijd bij Jumbo en naar de samenwerking met zijn nieuwe team en collega's. Samen met “alle andere Jumbo medewerkers”, gaat Boonstra zich in zijn eigen woorden ervoor inzetten “om van Jumbo een nog mooier en unieker bedrijf te maken, met de meest motiverende en ondernemende cultuur van Nederland”.

* Korn Ferry Hay Group ontstond in 2015 toen HR-consultancybureau Hay Group werd overgenomen door executive search-specialist Korn Ferry.