Quint organiseert voor derde keer de 'Summer of Learning'

09 juni 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze zomer organiseert Quint voor het derde jaar op rij de ‘Summer of Learning’. In de maanden juli en augustus kunnen (IT-)professionals deelnemen aan verschillende bootcamps op het gebied van Agile/Scrum, DevOps en Lean IT. Met de bootcamps kunnen zij in korte tijd de complete certificering van deze populaire methodieken behalen.

Technologische ontwikkelingen en werkwijzen die hierop aansluiten volgen elkaar steeds sneller op. Om bij te blijven is het voor professionals in de zakelijke en ICT-dienstverlening van belang om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Een goed moment daarvoor is de zomerperiode, stelt Mireille van Kol, partner bij Quint Wellington Redwood (Quint).

“In de zomerperiode is het bij veel bedrijven rustig, omdat collega’s en opdrachtgevers op vakantie zijn en projecten stil komen te liggen. Het ideale moment om je kennis te vergroten en certificaten aan je cv toe te voegen”, aldus Van Kol.

Quint Summer Of Learning

Om hierop in te spelen organiseerde Quint – een internationaal managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van business- en IT-gerelateerde organisatievraagstukken – in 2015 en in 2016 de eerste twee edities van de zogenaamde ‘Summer of Learning’.

Deelnemers aan het evenement konden kiezen uit een reeks van bootcamps rondom populaire werkwijzes die bijdragen aan het minimaliseren van verspilling in IT-organisaties. Niet alleen de afzonderlijke examens maakten onderdeel uit van de bootcamps, maar deelnemers bereikten ook direct een volledige, internationaal erkende certificering, zodat zij direct een waardevolle bijdrage aan hun organisatie konden leveren.

Summer of Learning 2017

In de maanden juli en augustus van 2017 organiseert Quint voor het derde jaar op rij de Summer of Learning. “De voorgaande twee edities waren zo’n groot succes dat een vervolg eigenlijk vanzelfsprekend is”, zegt Van Kol. “Deelnemers van vorig jaar belden ons zelfs op om te vragen of er dit jaar weer een Summer of Learning zou komen.”

Om te voldoen aan de vraag van de professionals, staan er dit jaar bootcamps op het gebied van Agile/Scrum, DevOps en Lean IT op het programma. Een typische dag tijdens de Summer of Learning bestaat uit een training in het betreffende onderwerp, waarna de deelnemer direct het bijbehorende examen aflegt. De trainingen worden verzorgd door consultants van Quint.

Agile/Scrum

De Agile/Scrum Bootcamp bestaat uit een basistraining en de keuze voor een specialisatie in Scrum Product Owner of in Scrum Master. Ook bestaat er de mogelijkheid om voor beide certificeringen te kiezen. Daarna kunnen professionals nog een stap verder gaan met de training Leading SAFe (Scaled Agile Framework).

Van Kol vertelt: “In steeds meer organisaties zien we dat de digitale transformatie doorzet. Traditionele IT-organisatiestructuren verdwijnen langzaam maar zeker. Vooral Scrum is erg populair. Men werkt op een Agile wijze in multidisciplinaire teams, waarmee organisaties veel sneller en efficiënter waarde kunnen creëren. Veel professionals zijn al in aanraking gekomen met deze werkwijze, maar missen nog de bevestiging van hun kunnen. Een certificaat biedt uitkomst, want hiermee kan iemand aantonen dat hij beschikt over bepaalde skills.”

DevOps

In de DevOps Bootcamp krijgen deelnemers eerst de zogenaamde ‘Fundamentals’-training, direct gevolgd door de ‘Practitioner’-training. “DevOps biedt een verzameling principes, richtlijnen en krachtige tools, waarmee organisaties beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van hun stakeholders”, legt Van Kol uit. De DevOps Bootcamp is geaccrediteerd door de internationale DevOps Agile Skills Association (DASA), waarmee ook de officiële certificering geregeld is.

Lean IT

Tijdens de Lean IT Bootcamp staan performance verbetering en kostenbesparing centraal. Leiderschap en de vaardigheid om continu te verbeteren maken hierbij het verschil, volgens de experts bij Quint. De bootcamp traint deelnemers in Lean IT Kaizen (continu verbeteren) en Lean IT Leadership. Samen met de Lean IT Foundation vormen deze trainingen de complete certificering tot Lean IT Professional – een officieel internationaal erkende certificering van de Lean IT Association (LITA).

Volg tijdens de summer of learning een van de Lean IT, Agile Scrum of DevOps Bootcamps

Naast een gezamenlijke lunch staan er voor de liefhebber na afloop van iedere dag Spaanse tapas en een drankje klaar. Zo wordt de bootcamp ook een netwerkbijeenkomst en kunnen deelnemers sparren met elkaar en met Quint consultants. Het rooster en meer informatie over de bootcamps tijdens de Summer of Learning zijn te vinden op de website van de Summer of Learning.

Quint Academy

De organisatie van de Summer of Learning is de verantwoordelijkheid van de opleidingen-tak van Quint, Quint Academy. De Academy van Quint is een van de grootste IT-opleidingsorganisaties ter wereld. Jaarlijks kiezen meer dan 30.000 professionals voor opleidingen van Quint Academy.