PNO Consultants helpt FinTech-bedrijf SynnoFin met ontwikkeling Subsidiescan

07 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SynnoFin, een Enschedese spin-off van de Universiteit Twente, heeft haar softwareplatform aangevuld met een subsidiescan. De subsidiescan is opgezet in samenwerking met PNO Consultants.

SynnoFin is een FinTech-bedrijf dat in 2014 werd opgericht door Geert Haisma en Elwin Pater. Het technologiebedrijf heeft een softwareplatform ontwikkeld waarmee MKB-bedrijven meer inzicht krijgen in hun prestaties en verbeterpunten in hun bedrijfsvoering op basis van data. Via analyses brengt het platform de financiële prestaties uit het verleden in kaart, geeft inzicht in de huidige status van het bedrijf en geeft prognoses voor de toekomst. Verder levert SynnoFin bedrijfsadvies over hoe klanten het beste kunnen acteren op de gevonden inzichten en helpt het FinTech-bedrijf ondernemers om een financieringsplan op te stellen op basis van de analyseresultaten. 

PNO Consultants helpt FinTech-bedrijf SynnoFin met ontwikkeling Subsidiescan

Subsidiescan voor ondernemers

Onlangs heeft SynnoFin een nieuwe tool aan zijn platform toegevoegd: een subsidiescan. De subsidiescan helpt ondernemers om in ‘circa 10 minuten’ relevante subsidieregelingen voor hun onderneming in beeld te krijgen. Op basis van een aantal vragen geeft de subsidiescan een lijst van subsidieregelingen die op de ondernemer van toepassing kunnen zijn. Gebruikers van de subsidiescan kunnen hierna direct een van de subsidies aanvragen. 

Met de lancering van de subsidiescan speelt SynnoFin in op een belangrijke vraag die ondernemers, vooral zij die innovatieve producten of diensten aanbieden, zichzelf in veel gevallen stellen: “maakt mijn bedrijf aanspraak op een subsidie?” Vaak is het antwoord hierop “ja”, maar zijn ondernemers zichzelf niet bewust van de mogelijkheden. Dit kan komen door een gebrek aan tijd, een gebrek aan informatie of door een te complexe procedure voor het aanvragen van de betreffende subsidie. 

De tool werd ontwikkeld in samenwerking met PNO Consultants, een van de grotere subsidieadviseurs van Nederland. Het adviesbureau verzorgde de subsidieadviezen die in de scan verwerkt zijn. Ook staat PNO Consultants gebruikers van de SynnoFin Subsidiescan op verzoek bij met het opstellen van hun subsidieaanvraag. “Een succesvolle subsidieaanvraag indienen is vakwerk. Plannen moeten vaak aan allerlei (bureaucratische) voorwaarden voldoen die voor ondernemers niet logisch zijn of tot frustratie leiden”, aldus de experts van het bureau.

PNO Consultants ging de afgelopen maanden ook partnerships aan met ALICE en Startup Utrecht. De laatste van deze twee partnerships is eveneens gericht op het in kaart brengen van subsidiemogelijkheden voor ondernemers.