Freek Roelofs in hoofddirectie van verzekeraar VvAA

22 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Freek Roelofs is onlangs benoemd tot lid van de hoofddirectie van VvAA Groep. Roelofs is afkomstig van Capgemini Consulting, waar hij leiding gaf aan de marktunit Financial Services. De ervaren manager en consultant, die bijna zijn complete carrière werkzaam is geweest in de top van de Nederlandse adviesbranche, vormt samen met voorzitter Kees Brouwer de hoofddirectie van VvAA.

Freek Roelofs is een ervaren consultant en manager, met een uitgebreide staat van dienst in de Nederlandse adviesmarkt. Zijn ervaring strekt zich uit van fusies en overnames, compliance en riskprojecten tot het begeleiden van complexe verandertrajecten, start ups en digitale transformatieprocessen. Roelofs was sinds 2014 als Vice President werkzaam voor Capgemini Consulting, de consulting-tak van ICT-dienstverlener Capgemini. Vanuit die rol was Roelofs verantwoordelijk voor de marktunit Financial Services bij het kantoor en was hij bovendien van 2015 tot 2016 Chief Sales Officer voor de publieke en financiële dienstverleningssector. Voor hij zich bij Capgemini aansloot, werkte Roelofs bij BoerCroon (het huidige Boer & Croon Management), waar hij zich twee jaar lang als partner voornamelijk richtte op de financiële sector.

Voor zijn start bij BoerCroon, bracht Roelofs een periode van zes jaar door bij ConQuaestor (het huidige Improven) als partner en mede-eigenaar, nadat hij het consultancybureau in 2006 had helpen oprichten. Daarvoor werkte Roelofs sinds 2001 als Senior Consultant voor KPMG Consulting en verhuisde mee naar Atos Consulting* waar hij benoemd werd tot Principal Consultant. In het begin van zijn carrière werkte Roelofs voor PwC als International Tax Consultant en als Accountmanager voor SNS Reaal. In 1996 behaalde Roelofs zijn Master in Tax Law aan de Tilburg University.

Freek Roelofs - VvAA

VvAA

Verzekeraar VvAA heeft bekend gemaakt dat Roelofs zich onlangs bij VvAA Groep heeft aangesloten als lid van de hoofddirectie. De verzekeraar laat weten dat met de komst van Roelofs de inrichting van de nieuwe topstructuur van VvAA is afgerond. Samen met voorzitter Kees Brouwer vormt Roelofs de hoofddirectie.

Brouwer geeft aan verheugd te zijn met de komst van Roelofs: “VvAA transformeert naar een integrale dienstverlener die voor haar 120.000 leden in elke levensfase het juiste aanbod heeft. Vanuit de veranderende behoefte van onze leden komt de nadruk in toenemende mate op brede advisering te liggen. Freek Roelofs heeft de ervaring en de competenties om aan de transformatie die daarvoor nodig is, invulling te geven. Ik ben blij dat hij VvAA komt versterken en zie ernaar uit met hem samen te werken.”

Ook de Raad van Commissarissen heeft positief gereageerd. “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Freek Roelofs”, aldus Rob ter Haar, voorzitter van de Raad van Commissarissen van VvAA Groep. “De besturing van een organisatie als VvAA vraagt om een brede ervaring met het leiden van complexe advies- en verandertrajecten, kennis van de consultancywereld, van financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. In Freek hebben we die persoon gevonden. We wensen hem veel succes en plezier met de verdere uitbouw en versterking van de positie van VvAA.”

* In 2002 nam IT-dienstverlener Atos Origin de adviestak van Big Four accountants- en adviesorganisatie KPMG over, voor een bedrag van €657 miljoen. KPMG Consulting was anderhalf jaar daarvoor van KPMG verzelfstandigd, mede met het oog op toenemende aandacht voor de belangenverstrengelingen die kunnen ontstaan als een bedrijf zowel accountancy- als consultancydiensten bij dezelfde partij afneemt.