Interview met stagiaire Young Executive Management – Tessa Sneller

19 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zes vragen aan Tessa Sneller – zij loopt stage bij het Young Executive programma van Boer & Croon Management.

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij Boer & Croon terecht gekomen?
Mijn naam is Tessa Sneller en ik woon en studeer in Utrecht. Ik heb mijn bachelor aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap gedaan (USBO). Deze heb ik verlengd met een half jaar exchange in Lissabon en vijf maanden stage bij Boer & Croon Management. Ik kende Boer & Croon van naam en had er positieve verhalen over gehoord. Ik besloot te reageren op de vacature die ik op de website voorbij zag komen. Na een sollicitatiegesprek via Skype kon ik direct nadat ik terugkwam uit het buitenland al aan de slag!

Wat spreekt je aan in het werken bij Boer & Croon Management?
Allereerst spreekt Boer & Croon als type organisatie mij aan vanwege het frisse karakter waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. De kleinschaligheid maakt het mogelijk om mee te denken over bijvoorbeeld de wervingsstrategie. Daarnaast volg ik enkele trainingen en voel ik veel betrokkenheid vanuit jonge ambitieuze collega’s. Tenslotte spreekt het Young Executive programma mij aan omdat ik zie hoeveel de Young Executives in drie jaar tijd leren van het vervullen van managementfuncties terwijl ze getraind en gecoacht worden. Het is leuk en leerzaam om als stagiaire inzicht te krijgen in waar de startende managers tegenaan lopen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiaire bij Boer & Croon Management?
Het positioneren van mijn rol in de ruimte die er is. Durf hierin de regie te pakken om je stage zo leuk en leerzaam mogelijk te maken!

Tessa Sneller, stagiaire Young Executive programma

Hoe is het om tussen allemaal startende Young Executives te werken?
Dit is voor mij een van de voornaamste redenen geweest om bij Boer & Croon te solliciteren. Ook al zitten de 40 Young Executives meestal bij hun opdrachtgever, toch zijn er elke dag wel een paar op kantoor te vinden. Het is leuk om met hen te werken, te lunchen en de vele evenementen af te gaan.

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?
Ik heb veel meer dan verwacht geleerd over hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe er met verandering wordt omgegaan. Ik heb gezien hoe Young Executives binnen kwamen, aan hun eerste opdracht begonnen en zich in een hele korte tijd eigen maakten in de organisatie. Het is goed om te beseffen dat een organisatie continu verandert en dat dingen daarom ook niet altijd lopen zoals verwacht. Dit biedt ook juist kansen. Zo is mijn functie deels veranderd en kreeg ik meer verantwoordelijkheid.

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?
Stel voor jezelf duidelijke prioriteiten in je taken. Je kan de dag makkelijk vullen met het afwerken van je to-do list waardoor je grotere projecten vooruitschuift. Daarnaast raad ik aan om zoveel mogelijk activiteiten zoals trainingen, wervingsevenementen, kennisavonden en borrels mee te pakken. Zo heb ik samen met een van de Young Executives de training ‘Track the Talent’ gegeven aan kansarme jongeren in Amsterdam, inzicht in mijn eigen drijfveren via Management Drives gekregen en heb ik verschillende technieken geleerd voor het afnemen van interviews. Kortom, een fantastische ervaring!

Gerelateerd:Coen Kromhout en Jef de Vries over het B&C Young Executive programma’ en ‘Interview met Anne van Doorn’.