Interview met Anne van Doorn, Young Executive Boer & Croon

10 juni 2016 Consultancy.nl

Een interview met Anne van Doorn, Young Executive bij Boer & Croon Management, de managementadviestak van Boer & Croon.

Kun je kort iets vertellen over jezelf?
Mijn naam is Anne van Doorn, ik ben 27 jaar en ik ben geboren en getogen in een klein dorpje net onder Eindhoven. Ik hockey al mijn hele leven en ben gek op verassingen. Na mijn middelbare schooltijd ben ik verhuisd naar Maastricht om daar mijn Bachelor te behalen. Tijdens deze studie heb ik ruim een half jaar in Barcelona stage gelopen waardoor mijn reislust is aangewakkerd, en ik na mijn Bachelor een klein jaar ben gaan backpacken. Na deze mooie ervaring was het tijd om aan mijn carrière te gaan denken en ben ik met mijn Master gestart op de VU in Amsterdam. Op dit moment werk ik zo’n 1,5 jaar bij Boer & Croon, en dat bevalt me nog steeds heel erg goed.

Je behaalde een Master in Business Administration Human Resources aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Waarom besloot je deze richting te kiezen?
Business Administration was een logische vervolgstap na International Business. Bedrijfseconomische kennis is – naar mijn idee – altijd relevant om te hebben, en het is een erg brede studierichting waarmee je alle kanten op kunt. Daarbij heb ik tijdens mijn master voor de specialisatie Human Resources gekozen: ik vind het belangrijk om het bedrijfseconomische achtergrond met een sociale invalshoek te hebben. In mijn optiek zijn medewerkers één van de belangrijkste assets van een bedrijf, maar ook het meest complex om te begrijpen en in te zetten.

Begin vorig jaar sloot je je aan bij Boer & Croon Management waar je deel uitmaakt van het Boer & Croon Management Development programma. Kun je kort uitleggen wat dit programma inhoudt en waarom je juist voor deze uitdaging en voor Boer & Croon Management hebt gekozen?
Voor mij was het na het afronden van mijn master nog niet duidelijk in welke sector ik wilde gaan werken of bij wat voor organisatie. Het is een unieke kans om in een relatief korte tijd bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te kunnen nemen. Ook de variëteit in opdrachten spreekt mij aan: ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en krijg veel energie van het behalen van resultaten met verschillende mensen. De combinatie van het zelfstandig naar een opdracht gaan waarbij je op de achtergrond wordt begeleid met een coach en een trainingsprogramma past goed bij mij. Toen ik de Young Executives ontmoette was ik helemaal om: een groep van 35 gemotiveerde en ambitieuze personen met allemaal een eigen verhaal, daar wilde ik bij horen!

Anne van Doorn - Boer & Croon Management

Op dit moment wordt je ingezet als schoolleider van één van de scholen van Intermetzo Onderwijs. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de realisatie en uitvoering van de beleidsplannen, het ontwikkelen en uitvoeren van de meerjarenplannen en geeft leiding aan de medewerkers. Kun je jouw rol iets meer toelichten? En hoe lukt het jou om als ‘externe / ad interim kracht’ de organisatie en medewerkers mee te krijgen met de door jou uitgezette beleidsplannen?
Mijn rol als schoolleider is erg uiteenlopend. Ik ben continu aan het schakelen tussen verschillende niveaus binnen de organisatie waarin ik het ene moment politieke gesprekken op het hoogste niveau voer en vervolgens weer op de werkvloer brandjes blus van medewerkers. Je moet tactisch denken en de schakel zijn tussen het strategische en operationele.

Daarnaast is het gewoon een school, met hele andere processen en werkonderdelen dan een ‘gewone’ organisatie. Zo hadden we laatst koningsspelen op school met de leerlingen, houd ik klassenbesprekingen en leid ik ouderavonden. Maar ik heb ook een rol als teamcaptain wanneer ik elke ochtend het openingswoordje doe en de medewerkers motiveer om er een goede dag van te maken. Daarbij voer je dan ook nog de re-integratiegesprekken en houd je het verzuim van medewerkers bij.

Kortom: je bent een allround manager die zich in één van de meest complexe omgevingen bevindt die ik tot nu toe heb gezien. Omdat het een zorg-onderwijs instelling betreft heb ik rekening te houden met zowel de kaders van de Inspectie van Onderwijs als de gemeentes en zorgverzekeraars. Er wordt verwacht dat je meerdere rollen kunt bekleden, het overzicht houdt en ondertussen alle afhankelijke variabelen monitort.

Young Executives worden binnen Boer & Croon Management getraind door middel van een intensief Management Development-programma. Kun je kort schetsen hoe dat programma er uitziet? En hoe houd jij zelf je vaardigheden en managementtechnieken op peil?
Het 3 jarig MD programma biedt een combinatie van zowel interpersoonlijke trainingen als ‘hardere’ trainingen. Zo krijgen we bijvoorbeeld project matig creëren, finance en consultancy training, maar ook management drives en process skills. Daarbij heeft iedereen een eigen coach en hebben we elke maand intervisie met een groepje Young Executives. Zo blijven we continu van en met elkaar leren.

Boer & Croon kantoor

Eerder werkte je vanuit Boer & Croon als bestuurssecretaris bij Intermetzo en was je verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de bestuurs- en besluitvormingsprocessen. Ook adviseerde je de organisatie op strategisch en tactisch niveau over het HR beleid en de personeelsinrichting. Wat was jouw grootste uitdaging binnen dit project en hoe heb je die aangepakt?
De grootste moeilijkheid binnen deze opdracht was om überhaupt de kaders en wetgeving rondom onderwijs scherp te krijgen en te begrijpen. Binnen onderwijs ben je afhankelijk van de Inspecties, maar ook de leerplicht, en in dit geval ook het moeder-concern Intermetzo: elke partij stelt andere eisen en je probeert daartussen de juiste richting te koersen. Het verzuimbeleid was een hele kluif, maar ook de herinrichting van de stafdiensten was een goede uitdaging.

In totaal werken meer dan vijftig professionals bij Boer & Croon Management, waarvan meer dan dertig Young Executives. Hoe ervaar jij de bedrijfscultuur binnen Boer & Croon Management?
Een hele warme en ambitieuze cultuur. Iedereen is open en eerlijk, en we zijn erg resultaatgericht. We leren graag, pakken dingen snel op en stimuleren elkaar om hard te werken. Daarbij is er bijna elke vrijdag een borrel, gaan we ook in de weekenden met elkaar om en gaan we samen op wintersport.

Welke tip(s) heb jij voor aanstormende talenten die een uitdaging bij Boer & Croon Management ambiëren?
Het is vooral belangrijk om echt jezelf te zijn en te laten zien wat jij wil ontwikkelen en leren bij Boer & Croon.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup