Release Train Engineer (RTE) Summit in de SAFe enterprise

18 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Na de succesvolle SAFe Leadership Day hebben Gladwell Academy en BlinkLane Consulting opnieuw de handen ineengeslagen. Op 19 juni organiseren de bureaus de ‘Release Train Engineer (RTE) Summit’. Een in ons land uniek event dat RTEs in staat stelt om kennis en ervaring te delen over deze nieuwe rol binnen een SAFe enterprise.

De Release Train Engineer (RTE) is een nieuwe belangrijke rol in het scaled Lean/Agile domein en brengt specifieke verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Deze rol coördineert de taken van alle teams die aan één product werken. De RTE coördineert, faciliteert, communiceert en managet risico’s zoals afhankelijkheden van teams en het oplossen van overstijgende uitdagingen en zorgt voor continue verbetering van de programma’s. Feitelijk gaat het om een ‘Super Scrum Master’ die als dienende leider werkt aan een continu verbeterend systeem van Agile Teams.

Volgens Gladwell Academy, de opleidingspraktijk van BlinkLane Consulting, is er veel vraag naar kennisdeling tussen Release Train Engineers. Enerzijds omdat het gaat over een nieuwe rol in de Agile organisatie, anderzijds omdat het aantal RTE’s in organisaties nog beperkt is. Ook is het voor RTE’s, door hun drukke agenda’s en hoge eisen vanuit de business, niet eenvoudig om met andere RTE’s in contact te komen. De momenten waarop zij onderling kennis en ervaring kunnen delen zijn schaars.
Op 19 juni vindt de Release Train Engineer (RTE) Summit plaats in Amsterdam

Release Train Engineer Summit

Om aan die situatie wat te doen organiseren Gladwell Academy en BlinkLane Consulting samen de eerste ‘Release Train Engineer (RTE) Summit’. Op 19 juni 2017, tijdens een inspirerend en interactief programma – met verschillende, cases, presentaties, workshops en netwerkmogelijkheden – kunnen RTE’s gedurende de dag hun kennis en expertise delen. Het evenement is kosteloos, maar is uitsluitend bedoeld voor Release Train Engineers; professionals die een vaste SAFe RTE rol binnen hun organisatie (gaan) vervullen.

Hosts van het evenement zijn Andres Jansen, een gecertificeerd SPC4, PSM en PSPO professional verbonden aan BlinkLane Consulting, en Aga Kwiecien, een Learning & Development adviseur bij Gladwell Academy. Inmiddels hebben experts van meer dan 10 organisaties uit onder andere Nederland, Frankrijk en Duitsland hun deelname toegezegd – voor meer informatie en inschrijven voor het event bekijk deze website.

Scaled Agile Framework: Release Train Engineer

Voortbouwend op de RTE Summit biedt Gladwell Academy een driedaagse opleiding aan: ‘Scaled Agile Framework: Release Train Engineer’ inclusief SAFe RTE certificering. Deze opleiding – op 25, 26 en 27 september in Amsterdam – is bedoeld voor RTE’s, programma- en projectmanagers, scrum masters, leiders en managers, SAFe agilisten, Agile coaches en SAFe Program Consultants (SPCs).

Gedurende deze opleiding doen deelnemers uitgebreide kennis op over hun rol en verantwoordelijkheden binnen een SAFe organisatie. Zo leren ze hoe ze begin-tot-eind waardestromen kunnen faciliteren en afleveren door middel van Agile Release Trains (ART’s). Verder leren ze hoe ze optimaal presterende ART’s kunnen opzetten door als coach en leider op te treden en leren ze een Program Increment (PI) te plannen en uit te voeren.

Gerelateerd: Terugblik op eerste editie van de SAFe Leadership Day.