Improven implementatiepartner van finance oplossing Fincite

10 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Improven is een samenwerking aangegaan met Fincite, een bedrijf dat klanten voorziet van een online instrument voor het verkrijgen van financiële transparantie in hun kostenstromen. Als onderdeel van de samenwerking mag het consultancybureau zich een implementatiepartner van Fincite noemen.

Met het alsmaar veranderende landschap is het verkrijgen van financieel inzicht in de bedrijfsvoering een essentieel strategisch focusgebied voor organisaties. Naast facetten als innovatie en technologische kennis blijft kostenbeheersing voor bedrijven een van de belangrijkste onderliggende pijlers voor het realiseren van een concurrentievoordeel ten opzichte van andere bedrijven. Ook steeds belangrijker wordt de strategische waarde die ontsloten kan worden uit financiële transparantie. Daarmee kunnen organisaties hun marges op producten en diensten, de cashflow positie, het werkkapitaalbeheer en de algehele besluitvorming, die afhankelijk is van financiële data (bijvoorbeeld businesscases. budgetcycli, projecten, enzovoorts) verbeteren.

Fincite

Een voorbeeld van een tool die organisaties helpt om inzicht te krijgen in financiële operaties, is Fincite. Fincite is een tool die bijhoudt hoe financiële stromen afvloeien naar verschillende afdelingen, producten/diensten, vestigingen/landen, klanten en samenwerkingspartners. De tool, die volledig online is en zijn input haalt uit de financiële administratie, projectadministratie en andere informatiesystemen, helpt de financiële afdeling om te begrijpen hoe zij hun operationele bedrijfssturing en commerciële prestaties kunnen verbeteren. Zo kunnen gebruikers de kosten en omzet per dimensie doorrekenen en analyseren, en door het gebruik van KPI’s (bijvoorbeeld kosten per handeling, marge per product), normen en benchmarks hun verbeterpotentieel ontsluiten.

Improven implementatiepartner van finance oplossing Fincite

Fincite’s modeleer-functionaliteit laat gebruikers verschillende scenario’s creëren die zij vervolgens kunnen vergelijken, en biedt hen ook de mogelijkheid om de ontwikkeling te monitoren om zo te bepalen of acties succesvol zijn. De oplossing, die ook beschikt over een exportfunctionaliteit naar Excel of OLAP tools, is bij organisaties volledig op maat in te richten, waardoor kostenmodellen in lijn liggen met bedrijfsspecifieke vereisten.

Strategische samenwerking met Improven

Steeds meer organisaties door heel het land hebben de afgelopen jaren Fincite omarmd en als gevolg van die groei ging de organisatie uit Zoetermeer op zoek naar een betrouwbare implementatiepartner. Fincite kwam uit bij Improven, een adviesbureau uit Utrecht dat organisaties ondersteunt bij vraagstukken op het snijvlak tussen Finance, IT en Risk. “De samenwerking met een professionele partij als Improven past in de snelle groei van Fincite”, aldus Wim Vrijmoeth, managing partner van Fincite. 

Improven en Fincite werken al langer samen en sinds dit jaar besloten de twee partijen om hun samenwerking te formaliseren – het adviesbureau is door Fincite benoemd tot implementatiepartner*. De samenwerking houdt onder meer in dat Improven’s Fincite-getrainde consultants gekwalificeerd zijn om klanten te helpen bij de inrichting en toepassing van de Fincite oplossing, waarbij de focus van het partnership zich richt op organisaties in de sectoren financiéle dienstverlening, retail, industrie, zorg, onderwijs en overheid. “Wij zien dat de gemeenschappelijke visie en cultuur van beide organisaties leidt tot veel tevreden klanten”, zegt Vrijmoeth. 

Jan Bosman, managing partner van Improven, zegt over de samenwerking: “Fincite combineert grafische helderheid en eenvoud met een indrukwekkende functionaliteit op de achtergrond. Het maakt complexe materie simpel en dat is erg krachtig! Hiermee voorzien wij onze klanten in hun toenemende behoefte aan gedetailleerd inzicht in kosten, marges en winstgevendheid.”

* Improven mag zich ook implementatiepartner noemen van Vena Solutions (CPM leverancier) en Unit4 (focus op onderwijsmarkt).