Improven wordt implementatiepartner van Vena Solutions

16 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Vena, een van oorsprong Canadese CPM Software leverancier, heeft een strategische samenwerking gesloten met Improven. Als onderdeel van het partnership mag de Nederlandse adviesorganisatie zich een gecertificeerde implementatiepartner van Vena noemen op de Nederlandse en Europese markt.

Opgericht in 2011, door werknemers die eerder jarenlang hadden gewerkt bij toonaangevende ERP leveranciers als Oracle, SAP en IBM, is Vena een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in corporate performance management (CPM). Het bedrijf onderscheidt zichzelf in de markt door haar pure focus op en expertise in Microsoft Excel – veel nieuwe innovatieve spelers in het veld richten zich niet langer op Excel gebaseerde spreadsheets en kiezen voor andere oplossingen.

Vena ontwikkelde een CPM oplossing die het gebruikers mogelijk maakt om Excel als basis te nemen voor spreadsheet werk, maar koppelt Excel tevens aan een centraal beheerde applicatie die processen, werkstromen en activiteiten met moderne CPM vereisten versterkt. Vena maakt het bovendien mogelijk om Excel te laten integreren met ERP en financiële databronnen.

Volgend op hun succes in Noord-Amerika betrad Vena in 2015 de Europese markt door kantoren te openen in Londen, Engeland en in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Onder leiding van de Nederlander Theo Ruiter, die daarvoor jarenlange ervaring had opgedaan bij onder meer Hyperion, Outlooksoft, Oracle en Cognos, lukte het Vena om haar klantenbestand aanzienlijk uit te breiden, vooral binnen het segment voor middelgrote organisaties. Tot de klantenkring van Vena behoren ook corporate organisaties – zo maken onder meer BNP Paribas en Deloitte gebruik van de softwareoplossing van Vena.

Improven wordt implementatiepartner van Vena Solutions

Om in de behoeften van het groeiende klantenbestand te kunnen voorzien, heeft Vena haar partnerkanaal in Europa uitgebreid met dienstverleners die gecertificeerd zijn ten aanzien van het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van de software. De meest recente dienstverlener die zich als partner van Vena heeft aangesloten is Improven, het voormalige ConQuaestor Consulting. Het bureau uit Utrecht is actief op het snijvlak van Finance, IT en Risk en heeft sinds de oprichting in 2004 een aanzienlijk trackrecord weten op te bouwen in master data en reporting, twee van de belangrijke pijlers van het adviesbedrijf.

Met de samenwerking spelen beide partijen in op de marktbehoefte om voor planning, analyse, rapportage en andere bedrijfsprocessen op een gecontroleerde manier gebruik te maken van Excel, als volledige Corporate Performance Management (CPM) omgeving. Improven, dat een team van zo’n honderd consultants telt, mag zich implementatiepartner noemen. Het bedrijf is gecertificeerd om het ontwerp en de uitrol van Vena oplossingen voor haar rekening te nemen, almede het algehele project- en change management. De focus van de samenwerking ligt op de sectoren retail, industrie, zorg en overheid.

Improven is sinds 2015 ook een preferred supplier van Unit4, die samenwerking richt zich op de onderwijsmarkt. De twee bedrijven hebben onder meer samengewerkt bij Avans, dat Business World On! implementeerde om zijn financiële functie te managen.