ConQuaestor en Unit4 werken samen in onderwijs

14 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Unit4 en ConQuaestor hebben een strategische samenwerking gesloten. Gezamenlijk gaan beide bedrijven de hogere educatieve sector in Nederland bedienen met consultancydiensten en software.

De onderwijssector verandert snel. Zo stelt bijvoorbeeld de overheid steeds hogere eisen aan de bedrijfsvoering van hogescholen en universiteiten, tegelijkertijd gaat dit gepaard met lagere budgeten, waardoor de noodzaak om efficiënter te opereren toeneemt. De opkomst van nieuwe onderwijsvormen, zoals virtual learning en massive open online courses (MOOCs), zetten druk op businessmodellen, met als gevolg dat organisatiestructuren wijzigen en dat er meer onderlinge samenwerking ontstaat op diverse terreinen als onderzoek. Bovendien krijgen onderwijsinstellingen op grote schaal te maken met de toenemende digitalisering binnen het landschap, van digitaal lesmateriaal tot logistieke processen en de opkomst van social learning tools.

ConQuaestor en Unit4 werken samen in onderwijsDoor deze en overige trends groeit bij instellingen in het hoger en universitair onderwijs de behoefte aan slimme en effectieve ICT-oplossingen die hen in staat stelt om mee te kunnen bewegen met de ontwikkelingen. Hierop inspelend hebben consultancybureau ConQuaestor en IT-dienstverlener Unit4 besloten de krachten voor de onderwijssector te bundelen. Unit4 heeft een jarenlange staat van dienst in de branche, en levert onder meer (cloud)oplossingen voor Finance, Inkoop, Research, Human Capital, Student Informatie en Estate Management. Volgens eigen zeggen heeft Unit4 sinds 1993 zo’n 400 instellingen in het hoger en universitair onderwijs voorzien van softwareoplossingen. Bekende client cases zijn onder meer Wageningen University & Research Centre in Nederland en de universiteiten van Cambridge, Melbourne en Singapore.

Ook ConQuaestor, onderdeel van Grant Thornton, kan bogen op een bewezen track record in de onderwijsmarkt, waarbij de dienstenfocus ligt op bedrijfskundige veranderingen en de keuze voor ondersteuning van ICT-hulpmiddelen. Samen willen de partners opdrachtgevers een “geïntegreerde” consultancy en IT-dienstverlening kunnen aanbieden. De consultants van ConQuaestor zullen zorgdragen voor consultancydiensten en fungeren als implementatiepartner van Unit4 software, Unit professionals zorgen voor de diepe IT-kennis. “De eenvoudige aanpasbaarheid van de software en het succes in het buitenland zijn voor ConQuaestor doorslaggevend geweest om samen met Unit4 de hogere en universitaire onderwijssector te bedienen”, aldus het adviesbureau.