SparkOptimus voegt drie professionals toe aan adviesteam

01 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus heeft drie nieuwe collega’s aan de gelederen toegevoegd. Olivier Krüger is gestart als Associate, terwijl Vincent Altorffer en Jeroen Pennings zich bij het consultancybureau hebben aangesloten als Junior Associate. 

Olivier Krüger is onlangs gestart bij SparkOptimus als Associate. Krüger startte zijn carrière bij zakenbank Citi als Analyst Corporate & Investment Banking. Na een jaar liet hij deze wereld echter achter zich om zich te mengen in de Amsterdamse startup scene via Rockstart. Voor het grootste deel van de afgelopen twaalf maanden was Krüger werkzaam als Startup Banker bij Amsterdam Venture Partners. Hij sluit zich aan bij SparkOptimus omdat hij de afgelopen jaren een passie heeft ontwikkeld voor online businessstrategieën.

Krüger heeft Accountancy en Industrial Engineering & Management gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en liep tijdens zijn studies stage bij EY, ING Corporate Finance en Oyens & Van Eeghen. 

Vincent Altorffer werkte hiervoor als junior consultant voor Royal FloraHolland, waar hij tijdens zijn studie reeds stage had gelopen. Voor het bloemenbedrijf werkte hij aan het implementeren van een gedeelte van de strategische visie in Nederland, Duitsland, Denemarken en Kenia. Verder reisde hij na zijn afstuderen af naar Nieuw-Guinea om onderzoek te doen naar duurzame investeringsmogelijkheden voor de cacao industrie. Altorffer studeerde cum laude af voor zijn Master in Financial Economics aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), en werkte vorig jaar enkele maanden voor Deloitte als werkstudent.

Olivier Krüger, Vincent Altorffer en Jeroen Pennings - SparkOptimus

Volgens Altorffer versterken zijn ervaringen in het buitenland zijn keuze om zich bij SparkOptimus aan te sluiten. Naast strategy consulting heeft Altorffer ook een diepgaande interesse in filosofie. 

Jeroen Pennings behaalde zijn master in Economics aan de UvA, met een major in Behavioral Economics & Game Theory. Tijdens zijn studie was Pennings eigenaar en mede-oprichter van twee ondernemingen: Foris Market Research en Alpen Consulting. Na zijn studie liep hij stage bij Bol.com en werkte later een jaar voor internet startup Bloomon als Senior CRM Agent.

De overstap naar SparkOptimus voelde als een ‘natuurlijke stap’ laat Pennings weten.

Snelle groei

Met de komst van de nieuwe collega’s bestaat het team van SparkOptimus, dat recent werd uitgeroepen tot het beste e-business consultancybureau van Nederland, inmiddels uit rond de 60 consultants. Het snelgroeiende digitale strategie consultancybureau voegde eerder dit jaar al Elcke Jansen aan de gelederen toe als Senior Manager. Daarnaast startten dit jaar ook Ton van der Donk, Titus van Dijk, Daan Alberdingk Thijm, Lisette Felet en Tessa Kaufmann.