Consultingbureau Improven versterkt zich met Harmen Jansen

18 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Harmen Jansen is in dienst getreden als Senior Consultant bij consultingbureau Improven. Jansen versterkt de Business Risk Services praktijk. 

Met de overstap keert Jansen per 1 april 2017 terug op het oude nest. Tussen 2012 en 2014 was hij werkzaam bij ConQuaestor Consulting, de voorganger van Improven. Daarna werkte hij in interne risk management functies eerst bij Eno, een kleine zorgverzekeraar, en vervolgens bij energiebedrijf Essent. 

Binnen Improven gaat Jansen zich richten op het verder uitbouwen van de risicomanagement activiteiten. In een reactie op zijn terugkeer naar het adviesvak laat Jansen weten dat hij de afgelopen jaren geleerd heeft dat management consulting het beste bij hem past. De ervaring die hij bij zijn vorige werkgevers opgedaan heeft beschouwd hij als bijzonder waardevol: “Door deze bagage ben ik nu nog beter in staat om het verschil te maken voor mijn klanten”, aldus Jansen.

Harmen Jansen - Improven

Verder geeft de consultant aan zich goed te kunnen identificeren met de herpositionering van Improven. “Improven is een frisse en energieke organisatie. Nieuw is de naam, ervaren zijn de consultants. De sfeer is erg goed en alles staat in het teken van duurzame klantrelaties en het daadwerkelijk beter maken van organisaties!” 

Binnen het risicomanagement domein ziet hij een aantal grote uitdagingen. Het speelveld heeft te maken met veel verandering, waaronder de toename in wet- en regelgeving en opkomst van nieuwe technologieën. Zo brengt de groter wordende drang naar het analyseren van data, naast de vele voordelen, ook risico’s met zich mee, zoals het schenden van privacy of verhoogd risico van cyberaanvallen. “Adequaat risicomanagement kan aantoonbare waarde toevoegen aan de organisaties en een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van doelstellingen”, aldus Jansen. Wel geeft hij hierbij aan dat het cruciaal is dat risicomanagement altijd op maat ingezet wordt, eenvoud en begrip zijn hierin sleutelwoorden. 

Jansen heeft een bedrijfskundige achtergrond (Master in Business Administration, cum laude afgestudeerd) en is expert in risicomanagement. Daarnaast is hij Certified Compliance Officer (CCO).