Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt Relyon Group transactie

11 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Een groep van nieuwe aandeelhouders is toegetreden tot Relyon Group, een leverancier van service management oplossingen. De transactie – 100% van de aandelen van Relyon Group is verkocht aan Relyon Group 2.0 – werd begeleid door adviseurs van Baker Tilly Berk Corporate Finance.
 
Sinds 2001 ontwikkelt en implementeert Relyon softwareoplossingen voor servicegerichte bedrijven. De software van het bedrijf (‘Relyon Service Management’) brengt het complete serviceproces onder in één systeem, van storingsregistratie, contractbeheer en planning tot digitale werkbonnen en rapportages. Hiertoe werkt Relyon samen met verschillende ERP-leveranciers – de oplossing kan gegevens uitwisselen met systemen van onder meer AFAS, Sage, UNIT4, AccountView, Microsoft Dynamics, Exact, SAP en Twinfield.
 
Met de cloud oplossing van Relyon kunnen sales en service professionals hun klanten volgens het bedrijf “optimaal bedienen”, daarnaast zorgt de efficiënte workflow van de oplossing voor een hogere productiviteit en efficiency binnen de bedrijfsvoering. Tot de klantenkring van het softwarebedrijf behoren grote namen als Nestlé, Canon, Nederlandse spelers als KOP Beveiliging (een firma uit Leerdam), SaniQ (een schoonmaakbedrijf uit Nijkerk) en Techno Horeca (een keukenspecialist uit Groningen), en buitenlandse partijen (bijvoorbeeld Artiso, een Belgische bakkerijleverancier).
 

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt Relyon Group transactie

Realiseren van groeiplannen

Afgelopen maand besloot Relyon Group om, in het kader van de groeistrategie van de onderneming, een verandering door te voeren in de eigendomsstructuur. Drie nieuwe aandeelhouders zijn toegetreden – de investering ging gepaard met de uittreding van één aandeelhouder. Om de transactie in goede banen te leiden werd door de aandeelhouders een beroep gedaan op de expertise van Baker Tilly Berk Corporate Finance, de fusie & overname praktijk van accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly Berk. Adviseurs van het bureau ondersteunden de aandeelhouders met onder meer de structurering, het ophalen van financiering (gefinancierd door de ING) en het opstellen van de juridische contracten.
 
Relyon Group, dat gevestigd is in Nootdorp en een team telt van 20+ medewerkers, heeft geen details vrijgegeven over de strategische pijlers van de groeistrategie en de achtergrond van de nieuwe aandeelhouders.