KPMG founding partner van Blockchain Innovation Conference

21 april 2017 Consultancy.nl

In juni vindt de vierde Blockchain Innovation Conference plaats in het KPMG hoofdkantoor te Amstelveen. Op het event zullen ook dit jaar weer zo’n 400 blockchain pioniers afkomstig van startups, corporates en de overheid samenkomen om de laatste ontwikkelingen rondom blockchain technologie met elkaar te bespreken. Het congres kent een uitgebreid programma met keynote presentaties en diverse tracks. KPMG, Rabobank en ING hebben zich als Founding Partner verbonden aan het congres.

Blockchain wordt al jaren gezien als een van de grootste technologietrends met een enorme impact op zowel het bedrijfsleven alsook de publieke sector. De technologie vindt zijn oorsprong in het ontstaan van de bitcoin, een virtueel valutasysteem dat berust op een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk en functioneert op basis van de principes van cryptografie. Volgens analisten, heeft de onderliggende technologie van de bitcoin, de blockchain, de potentie om de manier waarop transacties tussen bedrijven worden gedaan en de manier waarop processen draaien, compleet op zijn kop te zetten. Zo biedt de technologie grote kansen om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, vooral in de financiële sector – deze sector loopt voorop in de ontwikkeling en toepassingen van blockchain – en zal naar verwachting tegen 2026 een vast onderdeel worden van de strategie en bedrijfsvoering van financiële dienstverleners.

Voordelen van blockchain

Uit recent onderzoek blijkt dat blockchain technologie de potentie heeft om de complexiteit en kosten van financiële dienstverlening te verlagen en om efficiëntie te verbeteren in de financiële sector. Dat de technologie voordelen oplevert, daarover is vrijwel iedereen het eens. Lagere kosten, snellere verwerking van transacties, minder fouten en nieuwe omzetstromen zijn volgens bestuurders de belangrijkste voordelen die de technologie zal opleveren. Uit onderzoek van eind vorig jaar blijkt dat zo’n 90% van de bankbestuurders aan blockchainplannen werkt – hoewel sommigen daarmee verder gevorderd zijn dan anderen.KPMG, Rabobank en ING Founding Partners van Blockchain Innovation Conference 2017

Blockchain zal niet alleen binnen het Financial Services segment een enorme impact hebben, ook andere bedrijfssectoren krijgen er de komende jaren mee te maken. Voordelen voor bijvoorbeeld de logistieke sector die blockchain zou kunnen realiseren zijn onder meer een hogere mate van transparantie, veiligheid en betere mogelijkheden om zendingen te volgen. Dit zorgt uiteindelijk voor een verbetering van de betrouwbaarheid en efficiëntie binnen de supply chain. En zo kan de technologie er binnen de overheid voor zorgen dat digitale transacties met burgers beter verlopen, kan blockchain fraude in de vermogensbeheersector reduceren en bestaat er in het consumentenlandschap inmiddels een toepassing (van Deloitte), waarmee consumenten hun garantiebewijzen digitaal kunnen opslaan.

Blockchain Innovation Conference

Om inzicht te bieden in de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom blockchain en de ingrijpende veranderingen die de technologie binnen tal van markten teweegbrengt te bespreken, wordt op 22 juni de vierde editie van de Blockchain Innovation Conference gehouden. De Blockchain Innovation Conference wordt georganiseerd door Trendwatcher Vincent Everts en zijn team, en wordt ondersteund door Founding Partners KPMG, ING en Rabobank, evenals vele anderen.

Volgens de organisatoren komt het evenement op een cruciaal moment voor Nederland nu afgelopen 30 maart de Blockchain Coalitie hun actieplan aan minister Kamp overhandigde 
met als doel Nederland een voorloper te laten zijn op het gebied van de blockchain. De conferentie is dan ook bedoeld voor executives uit bedrijfsleven en overheid die praktisch inzicht nodig hebben in wat blockchain voor hun organisatie gaat betekenen. In het hoofdkantoor van medeorganisator KPMG in Amstelveen zullen zo’n 400 pioniers uit het veld, bestaande uit professionals van corporates organisaties, startups, FinTech bedrijven en overheidsinstellingen, samenkomen. Gezamenlijk krijgen ze een uitgebreid programma gepresenteerd vol met keynote presentaties, masterclasses en diverse tracks. 

Sprekers

Naast Vincent Everts zullen keynote sprekers als David Birch (Consult Hyperion) –“blockchain is not a technology, it’s a religion” – Marc van der Chijs (Crosspacific Capital), Wiebe Draijer (Bestuursvoorzitter Rabobank), Ivar Wiersma (ING Wholesale Banking, Head of Innovation) en vele andere internationale sprekers inhoudelijk bijdragen aan het event. KPMG levert een spreker in de persoon van Dennis de Vries. Als Senior Manager is De Vries bij KPMG Nederland verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van blockchain technologie (Digital Ledger Services). De Vries geldt als een expert op het gebied van Cryptocurrencies, Audit en Business Management. Vanuit die rol is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dutch Blockchain Conference*.
Vincent Events - David Birch (Consult Hyperion), Marc van der Chijs (Crosspacific Capital), Wiebe Draijer (Rabobank), Ivar Wiersma (ING) en Dennis de Vries (KPMG)

Het Big Four accountancy- en advieskantoor doet zelf regelmatig onderzoek naar de hoogte van investeringen in FinTech en blockchain. Zo bleek uit recent onderzoek dat de totale wereldwijde investeringen in FinTech-bedrijven vorig jaar fors zijn gedaald. Werd in 2016 nog voor een bedrag van $24,7 miljard geïnvesteerd in technologische financiële innovatie, zo was dat in 2015 nog $47 miljard.

KPMG keek in dat onderzoek ook naar investeringen in blockchain technologie, die volgens velen de potentie heeft om traditionele bankprocessen volledig te vernieuwen en die aanzienlijke voordelen biedt aan de bankensector. Zo blijkt dat de investeringen in blockchain-gerelateerde bedrijven aanzienlijk zijn gestegen de afgelopen jaren. Werd er in 2013 nog minder dan $140 miljoen geïnvesteerd, zo ging er in2016 ruim $540 miljoen naar FinTech-bedrijven die zich bezighouden met blockchain-toepassingen. Ten opzichte van 2015 liep het aantal investeringen echter wel fors terug, van 191 deals in 2015 tot 132 in 2016. 

Programma

Gedurende de dag zullen veel praktische voorbeelden zoals Digital Trade Chain, R3, B3I, Nederlandse blockchain consortia zoals Dinalog, Coalitie, Brightlands getoond worden, evenals de 25 blockchain pilots bij de Nederlandse overheid. Verder wordt er voorafgaand aan het conferentieprogramma een crashcourse Blockchain for Dummies georganiseerd. In anderhalf uur worden deelnemers bijgepraat tot het niveau voor volwaardige deelname aan het programma. Verder zijn er verdiepingstracks voor business, overheid en technologie en er is de mogelijkheid om informeel met de sprekers te discussiëren. “Opnieuw zal de Blockchain Innovation Conference een referentiepunt blijken in de gesprekken over de ontwikkeling van blockchain en cryptocurrency”, aldus de organisatie.

Conference director Vincent Everts kijkt uit naar het event en besluit: “Blockchain zit nu bovenaan de hype cycle met de belofte van digitaal vertrouwen. Steeds meer mensen zien het als een oplossing om samenwerkingen tussen partijen te versoepelen, maar het ontbreekt nog aan de praktische kennis om het juist te implementeren. In onze vierde editie geven we in de crash course de noodzakelijke feiten en basis kennis, laten veel internationale organisaties zien wat ze nu aan blockchain oplossingen toepassen en praten we over de grote publieke en private governance aspecten rondom de blockchain. Doel is om een brug te slaan tussen de experts en de industrieën die sterk gaan veranderen.”

Voor meer informatie over de Blockchain Innovation Conference en inschrijfmogelijkheden kunnen geïnteresseerden hier terecht.

* Blockchain Innovation Conference is een voortzetting van de Dutch National Bitcoin Conference (2014 en 2015) en de Dutch Blockchain Conference (2016).


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup