Synechron voegt wereldwijd 1.800 werknemers toe in recordjaar

24 maart 2017 Consultancy.nl

Synechron heeft het afgelopen boekjaar een omzetgroei gerealiseerd van 28% naar een totaal van meer dan $400 miljoen. Dat is de snelste groei in vijf jaar tijd. Voor het komende jaar heeft de consultancy en technologie dienstverlener zichzelf ten doel gesteld om een omzet van tenminste $500 miljoen te realiseren, als onderdeel van zijn ambitieuze doelstelling om tegen 2020 de $1 miljard omzetgrens te doorbreken.

Mede door de sterke groei van het bedrijf in boekjaar 2016-17 is het personeelsbestand met 1.800 nieuwe werknemers aangevuld tot een wereldwijd totaal van 7.000 werknemers. “2016 was voor ons een fantastisch jaar met groei en nieuwe mogelijkheden”, zegt Faisal Husain, die in 2001 Synechron mede-oprichtte en dienst doet als CEO. Een groot deel van de groei werd organisch gerealiseerd, door middel van uitbreiding in zijn bestaande markten en het openen van een aantal nieuwe kantoren – nu 18 in totaal, met 7 nieuwe kantoren sinds 2015. 

Naast het openen van nieuwe kantoren heeft de zakelijk dienstverlener in 2016 ook vier nieuwe Financial Innovation Labs (FinLabs) geopend. De nieuwe labs zijn te vinden in Londen, Amsterdam, Pune en Bangalore, naar het voorbeeld van het eerste FinLab in Dubai, dat in 2015 geopend werd. Synechrons' FinLabs geven bedrijven de mogelijkheid om 'hands-on' ervaring op te doen met nieuwe technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie (KI), stemherkenning en drones. Naast de organische groei voegde ook de overname van Cityfront Group, een capital markets consultancybureau uit Londen en Parijs, zichtbaar bij aan de omzetgroei. 

Gevraagd naar het onderscheidend vermogen van zijn bedrijf in een markt die steeds competitiever wordt, met onder andere grote spelers als Accenture en de accounting giganten, vertelt Husain: “Onze unieke capaciteit om klanten een end-to-end service te leveren heeft sterk bijgedragen aan ons succes en is ook waarom wij deals winnen die normaliter naar de 'Big Four' zouden gaan. Onze kernwaarden ondernemerschap en innovatie gecombineerd met het pragmatisme en de expertise van onze adviestak (Synechron Business Consulting) hebben ons in staat gesteld om dit model succesvol te maken.”

Synechron voegt wereldwijd 1.800 werknemers toe in record brekend jaar

Power of 3 strategy

In zijn end-to-end benadering van opdrachten, zijn zogenaamde ‘the Power of 3 strategy’, combineert Synechron dienstverlening op het vlak van consulting, digital design en technologische innovatie. De CEO vertelt dat hij gelooft dat de strategie ook de komende jaren zal zorgen voor competitief voordeel. “Financiële instituties van over de hele wereld zoeken naar innovatieve oplossingen en de mogelijkheid om deze toe te passen. We laten onze klanten zien hoe ze ons advies, technologie en digitale vaardigheden kunnen combineren om hun initiatieven te kunnen versnellen. Deze aanpak was in het verleden, en zal in de toekomst, aan de basis staan van het succes van Synechron.”

Husain voegt toe: “Ik ben ervan overtuigd dat wij dit momentum kunnen vasthouden en dat 2017 opnieuw een recordjaar zal zijn voor Synechron.” In een interview met Consultancy.uk eind 2016 gaf Bas Heijnen, Managing Director van Synechron Business Consulting, aan dat de management consultancy tak tegen het einde van het jaar 300 consultants in dienst wilt hebben. 

Hoewel Synechron wereldwijd projecten uitvoert, haalt de dienstverlener het grootste deel van zijn omzet uit zijn zes key markets: de VS, de UK, Europa (met sterke aanwezigheid in Duitsland, de Benelux en Frankrijk), de Verenigde Arabische Emiraten, India en Singapore. Ook in Nederland heeft het bureau het afgelopen jaar een sterke groei vertoond. “De huidige snelle groei doet me denken aan onze beginjaren”, zegt Joost Loves, Managing Director Synechron Business Consulting Amsterdam en een van de oprichters van de Nederlandse vestiging. 

In Nederland realiseert Synechron met zo’n honderd medewerkers een omzet van €15 miljoen. De groei van de dienstverlener in ons land is ongeveer gelijk aan de internationale groei, vooral gestuwd door de succesvolle consultancy activiteiten. “Dit heeft met onze achtergrond te maken”, stelt Loves. “We willen toe naar een bedrijf waar consultancy en technologie elkaar nog verder versterken. Voor technologie zien wij ook veel mogelijkheden. Niet alleen vanwege het economisch klimaat, maar ook omdat we vooroplopen in de ontwikkeling van Blockchain en Artificial Intelligence.” 

De komende maanden staan er meerdere mijlpalen op de planning met de opening van een ‘flagship FinLab’ in New York en de opening van nieuwe vestigingen in Charlotte (VS), Fort Lauderdale (VS) en Haiderabad in India.

$1 miljard

Tegen 2020 wil de combinatie van adviesbureau en technologieleverancier de omzetgrens van $1 miljard doorbreken. Husain vertelt: “Het vertrouwen dat wij hebben en de stabiliteit van onze groei ligt aan de basis van onze omzetdoelstelling van 1 miljard dollar in 2020.” Het bedrijf is volledig zelf gefinancierd zonder vreemd vermogen en leningen op de balans. 

Vorig jaar heeft ook consultancybureau BearingPoint zijn omzetdoelstelling voor 2020 op 1 miljard gezet, maar dan in euro’s. 


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup