Synechron koopt capital markets specialist Cityfront Group

07 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synechron – een zakelijke dienstverlener gericht op de financiële dienstverleningssector – heeft Cityfront Group overgenomen, een internationaal ICT-bedrijf gespecialiseerd in technologische oplossingen voor de bankensector. De meer dan 100 consultants in Londen en Parijs maken de overstap naar Synechron.

De overname biedt Synechron volgens CEO Faisal Husain twee belangrijke voordelen. Ten eerste vergroot de deal Synechron’s marktaandeel in het technologie consulting segment voor trading, risk en back office operations. Cityfront Group werd van oorsprong opgericht als specialist op het gebied van Murex (een geïntegreerd platform voor ‘capital market operations’) en is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Anno 2016 wordt het bedrijf beschouwd als een van de leidende consultancybureaus ter wereld op het gebied van oplossingen binnen het ‘trading application’-landschap. De andere diensten van Cityfront Group richten zich onder meer op de programmeertalen van Summit, SimCorp en platformen als Charles River, Think Folio, Openlink, Misys Fusion Capital Products en Calypso.

“De overname van Cityfront voegt experts aan het personeelsbestand van Synechron toe, die beschikken over diepgaande kennis van het consulting en systeemintegratie domein, en die in staat zijn om oplossingen te ontwerpen en bouwen in programmeertalen die gebruikt worden door ‘capital markets’-oplossingen”, vertelt Husain in een reactie op de overname. Daarnaast zorgt de overname voor een verdieping van Synechron’s kennis op het gebied van integrated trading, risk management, processing en post-trade systems. 

Het tweede belangrijke voordeel ligt in de synergiën die Synechron verwacht te realiseren door de proposities te bundelen, vooral op het gebied van risk, wet en regelgeving en rapportageprocessen. Een groot deel van de inkomsten van Cityfront Group is afkomstig uit wet- en regelgeving projecten, laat Jamie Gallagher, medeoprichter van het bureau, weten. Hij wijst daarbij op het feit dat veranderingen in wet- en regelgeving de druk opvoeren voor organisaties in het financial services segment om hun risk management en rapportage vaardigheden te verbeteren. Organisaties worstelen echter met het doorvoeren van de nodige veranderingen en om niet achterop te raken, schakelen zij vaak externe experts in om te ondersteunen bij hun transities. “Het regelgevingsklimaat heeft onze omzet naar recordhoogtes gedreven – we zien een grote naar onze diensten in de VS, Europa en het Midden-Oosten.

Cityfront Group overgenomen door Synechron

Volgens Husain heeft ook Synechron de afgelopen maanden de vraag naar een combinatie van consulting en systeemintegratie zien toenemen. Door Cityfront Group, dat beschikt over vestigingen in Londen en Parijs, aan zijn gelederen toe te voegen, wordt Synechron volgens hem een “leidende kracht in de markt met diepgaande sector- en operationele expertise, schaal, en de voordelen van agile offshore ontwikkeling.”

Vijfde deal in anderhalf jaar

Over de afgelopen achttien maanden heeft Synechron al vijf overnamedeals gesloten, waarvan Cityfront Group de meest recente is. Eerder dit jaar nam de adviestak van het bureau  –  Synechron Business Consulting Hatstand over, een ander financial services consultancybureau en capital markets-specialist met vijf kantoren wereldwijd – terwijl Synechron in 2015 Crossbridge (UK), usable (VS) en Team Trade (Frankrijk) aan zijn netwerk toevoegde. Met de overname van Cityfront Group is Synechron een stap dichter bij de realisatie van zijn ambitieuze strategie voor 2020 – om door de grens van $1 miljard omzet te breken. Eind 2015 lag het beginpunt nog op minder dan $400 miljoen.

Cityfront Group zal onafhankelijk en onder eigen naam blijven opereren, maar heeft wel – als onderdeel van de overname – ‘a Synechron Company’ aan zijn branding en logo toegevoegd. De kantoren in Londen en Parijs zullen – in lijn met de ‘Power of 3’ visie van Synechron – in nauw verband samenwerken met de andere servicelines van het moederbedrijf.