Studenten maken kennis met de 7 grote strategische advieskantoren

13 maart 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Na een kick off op vrijdag 7 april bij Bain & Company vindt op 12 en 13 april de nieuwste editie van Consultancy Castle plaats op Landgoed Duin en Kruidberg. Tijdens dit jaarlijkse evenement maken 24 ambitieuze studenten kennis met de top van het Nederlandse strategy consultinglandschap. Ook dit jaar nemen de zeven grote strategiebureaus weer deel aan dit evenement: A.T. Kearney, McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group, Roland Berger, Parthenon-EY (voorheen OC&C Strategy Consultants) en Strategy&.

Studievereniging STAR* van de Rotterdam School of Management organiseert ieder jaar het studentenevenement ‘Consultancy Castle’. Het evenement, dat bedoeld is voor ambitieuze studenten die een Masteropleiding volgen of in het derde jaar van hun Bachelor zitten, heeft er al een aantal succesvolle edities op zitten (zie ook: de 2016 editie en de 2015 editie), en is in de laatste jaren alleen maar groter geworden. Ook dit jaar is de top van de Nederlandse strategy consulting branche op Consultancy Castle aanwezig om kennis te maken met een groep topstudenten die overwegen om zelf consultant te worden na hun studie.

Uniek aan Consultancy Castle, dat dit jaar plaatsvindt op 7, 12 en 13 april, is dat al meerdere jaren op rij alle zeven grote strategische advieskantoren van Nederland zich aan het evenement hebben verbonden, en ook 2017 vormt geen uitzondering. McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group (BCG), Roland Berger, Parthenon-EY, Strategy& en A.T. Kearney maken volgende maand hun opwachting om tijdens het tweedaagse programma** vol workshops, presentaties en cases én informele lunches, diners en activiteiten 24 studenten een kijkje te geven in hun werkterrein.

Consultancy Castle - April 2017

Programma Consultancy Castle 2017

Vrijdag 7 april: kick off door Bain & Company op hun kantoor te Amsterdam.           

Woensdag 12 april: case door Strategy&, training door McKinsey & Company en een case door Parthenon-EY.

Donderdag 13 april: case door The Boston Consulting Group, training door A.T. Kearney en een workshop door Roland Berger.

De studenten krijgen gedurende de dagen de kans om te kantoren ook op een informele manier te leren kennen tijdens luxe lunches, diners, activiteiten en iedere dag wordt afgesloten met een borrel.

In aanloop naar Consultancy Castle wordt door enkele kantoren alvast vooruitgeblikt op het evenement. Jet Schoonderbeek, recruiter bij McKinsey & Company, vertelt: “Consultancy Castle is voor ons altijd een moment om in contact te komen met een grote groep getalenteerde en ambitieuze studenten, en ik kijk er heel erg naar uit om de toekomstige consultants te ontmoeten.” 

Ook Roland Berger is volgens Nynke Polet, recruiter bij het advieskantoor, “altijd op zoek naar analytisch en interpersoonlijk sterke studenten.” Ze vervolgt: "We hopen deze tijdens Consultancy Castle te ontmoeten." Lisette Rikkers van Strategy& voegt toe: “Als je geïnteresseerd bent in strategie consulting, maar nog niet precies weet bij welk kantoor je dat zou willen doen, dan is Consultancy Castle hét event om aan deel te nemen, omdat je in hele korte tijd Strategy& en zes andere kantoren intensief kunt leren kennen.”

Ook voor Bain & Company behoort Consultancy Castle tot een belangrijk wervingsevent voor graduates. De afgelopen jaren zijn onder meer Claudia Baijens, Alicia Klösges en Anouk Ploeg, alle drie Associate Consultants bij het consultancybureau, via Consultancy Castle in contact gekomen met Bain.

Voor Consultancy Castle 2016 is STAR opnieuw op zoek naar 24 topstudenten van alle Nederlandse universiteiten die via het evenement kennis willen maken met de wereld van strategy consulting. Geïnteresseerde studenten kunnen zich nog tot en met 15 maart inschrijven voor het evenement door hun CV en cijferlijsten te uploaden via de website van Consultancy Castle.

De 2017-editie van Consultancy Castle is powered by De Kleine Consultant, Young Advisory Group, SOLVE Consulting en Consultancy.nl.

* STAR; Study Association of Rotterdam School of Management, Erasmus University, is met meer dan 6.500 leden en ruim 280 actieve leden een van de grootste door studenten bestuurde studieverenigingen in Europa.

** Op 7 april verzorgt Bain & Company in het kader van het evenement alvast een kick-off op hun kantoor in Amsterdam.