Adviesbranche draagt bij aan studentencongres EFR Business Week

20 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 22 maart t/m 4 april vindt de 33ste editie van de EFR-Business Week plaats, een grootschalig studentencongres op de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam, met een programma vol recruitmentevenementen. Vanuit de adviesbranche leveren deze editie onder meer de Big Four, BCG, Accenture, Solid Professionals en ITDS Business Consultants een inhoudelijke bijdrage. 

Ieder jaar organiseert de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR), met meer dan 6.000 leden een van de grootste studieverenigingen van Europa, de EFR Business Week. Gedurende een programma van twee weken komen politiek, bedrijfsleven en studenten bijeen tijdens diverse kleinere en grotere congressen en recruitmentactiviteiten.EFR Business Week 2017Het uitgebreide programma trekt zoals ieder jaar ook veel bedrijven actief uit de adviesbranche. Gedurende twee weken zullen diverse (adviseurs en partners van) adviesorganisaties – onder andere op het gebied van accountancy, M&A, ICT – aanwezig zijn tijdens de diverse congressen, inhousedagen, workshops en overige recruitmentactiviteiten, die worden georganiseerd.

Zo wordt de EFR Business Week op 22 maart afgetrapt met het World of Business Congress en vinden de dag erna meerdere inhousedagen plaats, waaronder een verzorgd door Accenture. Op 27 maart vindt het Conference Platform plaats, een congres waar diverse prominente consultants zullen spreken. Zo zullen John Luijs, Associate Director bij The Boston Consulting Group, Jasper de Bruin, Audit Partner bij Deloitte en Jan-Peter Balkenende, voormalig premier en Senior Advisor bij EY een presentatie verzorgen.

EFR Business Week - Adviesbureaus

Verder vinden er gedurende de twee weken en binnen verschillende sectoren Branche Bootcamps plaats. Zo verzorgt M&A kantoor Improved Corporate Finance de M&A Branche Bootcamp op 23 maart, en maken Big Four kantoren Deloitte, KPMG en PwC samen met Mazars deel uit van de Accountancy Bootcamps, op 28 en 29 maart. Verder zal ICT detacheerder en opleider Calco een workshop verzorgen op 28 maart en organiseert Cognizant, een van de grootste ICT consultancyorganisaties ter wereld, op 30 maart een workshop.

Op 30 maart kunnen aanwezigen tijdens een ‘Meet the Company’ sessie bovendien kennismaken met ITDS Business Consultants, een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer consultancy, informatietechnologie en IT-oplossingen voor met name verzekeraars.

Ook Solid Professionals, een adviesbureau dat organisaties uit de financiële sector ondersteunt met vooral finance en risk management vraagstukken, zal op 4 april – de laatste dag van de EFR Business Week – een inhousedag organiseren. In de eerste week, op 24 maart, verzorgt Solid Professionals tevens een Recruitment Drink, waar studenten informeel kunnen kennismaken met het bureau uit Utrecht.