Zeven adviesbureaus dragen bij aan Risk Congres voor studenten

27 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Op 1 maart vindt in Groningen de Risk Conference 2017 plaats, een financieel studenten congres, waarop naar verwachting zo’n 350 studenten af zullen komen. De adviesbranche is rijkelijk aanwezig tijdens het event: zeven adviesorganisaties, waaronder Accuracy, Deloitte, PwC en Solid Professionals, zullen inhoudelijk bijdragen aan het programma.

Risk is een studievereniging voor de financieel geïnteresseerde studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. De studievereniging heeft zich ten doel gesteld om de kloof tussen de theorie en de praktijk op het gebied van Finance, Accountancy & Controlling, Organizational & Management Control en International Financial Management te verkleinen.

Vanuit die doelstelling organiseert de studievereniging, die gelieerd is aan de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF), elk jaar activiteiten voor studenten aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Daarnaast is Risk één van de verenigingen die in de Financiële Associatie Nederland (FAN) plaatsneemt.


Een van die evenementen is de Risk Conference 2017, volgens de initiatiefnemers het grootste financiële studentencongres van Nederland. 1 maart a.s. zullen enkele honderden studenten afkomen op het evenement, dat wordt gehouden in Martini Plaza in Groningen, en als thema draagt: 'Innovations in the Financial World: A Leap Forward or the Next Bubble?'. Het congres kent diverse interessante keynotesprekers* en zal worden voorgezeten door Nederlandse journaliste Eva Wiessing.

Diverse partijen hebben zich als Partner aan de Risk Conference verbonden en dragen bij aan het inhoudelijke programma. Zo kent het congres acht Workshop partners – voornamelijk adviesorganisaties – die elk een inhoudelijke sessie zullen verzorgen. Dit zijn: accountants- en advieskantoren Deloitte (tevens Main Partner van het congres) en PwC, M&A bureaus Accuracy en Marktlink Fusies & Overnames, finance & risk specialist Solid Professionals, IT bureau Calco en MTH Accountants & Adviseurs.

Zeven adviesbureaus dragen bij aan Risk Congres voor studenten

De workshop van Solid Professionals, getiteld 'Solid Innovation in Banking Game', haakt bijvoorbeeld in op veranderingen binnen de financiële sector op het gebied van onder meer digitalisering, maatschappelijk verantwoord bankieren, crowdfunding, en social media en op hoe banken kunnen inspelen op deze ontwikkelingen. De deelnemers kruipen in de huid van het management team van een bank en werken aan uitdagende scenario’s waarin zij als bestuurders strategische keuzes moeten maken binnen een complexe en veranderende omgeving.

Aan de hand van een case zal PwC
 deelnemers laten ervaren hoe het is om te werken aan een uitdagend transactieproces en M&A kantoor Accuracy neemt tijdens hun business case studenten mee in de wereld van fusies en overnames en bedrijfswaarderingen.

Naast diverse workshops zullen enkele bureaus bovendien business lunches en business diners verzorgen, waar geselecteerde studenten in contact kunnen komen met de voor hen mogelijke toekomstige werkgevers. Zo zijn er business lunches van Deloitte en Solid Professionals en verzorgen Deloitte, PwC en MTH Accountants en Adviseurs een business diner.

* Sprekers zijn onder meer: Raoul van Engelshoven, VP Financial Services bij IBM Europe, Albert Roëll, CEO van KPMG, Ralf Dekker, COO en Bestuurslid van Rabobank, Lex Hoogduin, voormalig directeur van De Nederlandsche Bank, en Manuel van Vlaanderen, Senior Operational Risk Manager bij Knab.