Voormalig Olympisch zwemkampioene Hinkelien Schreuder naar been mc

10 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Olympisch zwemkampioene Hinkelien Schreuder is aangesteld als nieuwe adviseur bij been management consulting. Ze versterkt het adviesbureau op het gebied van strategie-executie.

Hinkelien Schreuder heeft een lange topsportcarrière achter zich. Het bekendste wapenfeit van de voormalig internationaal topzwemster is de Olympische titel in 2008 op de 4x100 meter vrije slag. Verder heeft ze tijdens diverse WK en EK toernooien tal van medailles in de wacht weten te slepen. Naast haar rol als actief sporter heeft Schreuder in haar loopbaan op een aantal gebieden in en aanverwant aan de sport project- en programmamanagement rollen vervuld.

Zo was Schreuder de afgelopen jaren onder meer werkzaam als Fysiotherapeut (KNZB, Geeresteingroep), Programmamanager (Johan Cruyff Instituut) en als Projectmanager (KNZB). Terugblikkend op haar sportloopbaan, geeft Schreuder aan: “Topsport is heel bepalend geweest voor mijn groei en ontwikkeling. Het streven naar verbetering en effectief en efficiënt werken is voor mij een natuurlijk gegeven. Constant evalueren en innoveren horen daar ook bij.” 

Hinkelien Schreuder - been mc

Begin dit jaar koos Schreuder een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij been mc, een consultancybureau uit Badhoevedorp dat zich richt op het doorvoeren van prestatieverbeteringen en het realiseren van duurzame verandering in organisaties. Gevraagd naar haar motivatie te kiezen voor been mc, geeft Schreuder aan: “Het streven naar het breder inzetten van mijn kennis en het verder ontwikkelen daarvan, maakt dat ik bij been mc gestart ben.”

Over haar nieuwe werkomgeving zegt ze: “Het werkveld van het bedrijfsleven is de grootste verandering, de consulting wereld is nieuw voor mij. Daarnaast ervaar ik mijn eerste dagen bij been mc als een hele fijne omgeving waarin ontwikkeling en presteren samenkomen en waarin samen groeien centraal staat. Dat is niet overal vanzelfsprekend, maar ongelooflijk mooi.” 

In haar nieuwe rol houdt Schreuder zich bezig met Achilles, een strategie executie benchmark programma dat de strategie executie van bedrijven meet en in kaart brengt. Schreuder licht toe: “Het is een belangrijk gegeven voor bedrijven om inzicht in te hebben. Zelf ben ik onderzoekend en analytisch ingesteld en ik vind het leuk om contact met verschillende partijen te houden en hen te verbinden. Het proces en de veelzijdigheid die erbij komt kijken passen mij goed. Ik vind het daarom een hele mooie kans dat ik hier een bijdrage aan mag leveren.” 

Gevraagd naar haar ambities voor de komende periode, zegt ze: “Mijn persoonlijk doel dit jaar is om mijn draai te vinden binnen dit nieuwe werkveld en uit te zoeken waar mijn grootste bijdrage ligt. Deze start bij been mc is een mooi begin van 2017!”