Joost Spits en Lennert Spek partner bij Bain & Company in Amsterdam

09 februari 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft in Amsterdam twee nieuwe partners benoemd: Joost Spits en Lennert Spek. 

Joost Spits werkt sinds 2005 voor Bain & Company, eerst bij het Nederlandse kantoor in Amsterdam en sinds 2016 in de Verenigde Staten (Boston). Hij richt zich met name op fusie- en overnameprojecten in de consumentengoederen en retail sector, waarbij zijn focus ligt op postfusie integratie trajecten. Spits, die in het bezit is van een Master in Technology Management van de Rijksuniversiteit Groningen en een MBA van INSEAD, heeft brede ervaring in transformaties en het ontwikkelen van synergiën, waardecreatieplannen en prijsstrategieën, vooral in volatiele markten.

Lennert Spek werkt sinds 2006 voor het strategisch advieskantoor, voornamelijk in de Private Equity sector met focus op Business Services en Telecom, Media en Technologie. Zijn functionele expertise ligt op het vlak van fusies en overnames, commerciële due diligence en value creation blueprints en implementatie. Spek behaalde een Master in Electrotechniek aan de Technische Universiteit Delft en een MBA aan INSEAD. 

Lennart Spek en Joost Spits - Bain & Company

Afgelopen jaar breidde Bain & Company het partnerteam uit met Michael Jongeneel, een voormalig McKinsey & Company consultant en recenter Chief Operating Officer van Triodos Bank.

Bain & Company heeft sinds 2000 een kantoor in Nederland. Het consultancybureau, opgericht in 1973, wordt in ons land geleid door de Canadees Stephen Bertrand – de rol van Global Managing Director wordt bekleedt door de Amerikaan Bob Bechek, die in Boston gevestigd is.