Michael Jongeneel partner bij Bain & Company Nederland

13 januari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michael Jongeneel, voormalig Chief Operating Officer van Triodos Bank, is onlangs toegetreden als partner bij Bain & Company. Hij maakt deel uit van de Financial Services praktijk en heeft een focus op Sustainability en Social Entrepreneurship.

Na het behalen van een Master in Information Engineering aan de Universiteit Twente begon Michael Jongeneel zijn loopbaan in 1999 bij Accenture. Na twee jaar bij het bureau maakte hij de overstap naar McKinsey & Company, waar hij zes jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Engagement Manager. Gedurende zijn periode als strategie consultant was Jongeneel betrokken bij verschillende grote strategische opdrachten en business transformaties.

Medio 2007 verruilde Jongeneel zijn functie in de consultancybranche voor het bankwezen, en ging hij aan de slag bij Triodos Bank. De afgelopen acht jaar werkte hij bij de bank als Chief Operating Officer in de Executive Board en later als Managing Director van Triodos Investment Management.

Per oktober 2015 heeft Jongeneel besloten om terug te keren naar de adviesbranche, en is hij als partner aangesteld bij Bain & Company, een van ’s werelds grootste strategische advieskantoren. Bain is opgericht in 1973 en werkt anno 2016 vanuit 53 kantoren in 34 landen. Het Amsterdamse kantoor is in juni 2000 geopend en ondersteunt klanten op het gebied van onder meer strategie, bedrijfsvoering, technologie, organisatie en acquisities. Bij het bureau gaat Jongeneel zich met name richten op banken, verzekeraars en overige klanten in de financiële sector. 

Naast zijn werkzaamheden voor Bain & Company is Jongeneel financieel bestuurder bij Giro 555 (SHO) en lid van de Raad van Advies van laluz, een stichting die zich inzet voor het matchen van projecten bij impactvolle ideële organisaties. Tot voor kort was hij ook toezichthouder bij Zuwe Hofpoort ziekenhuis en commissaris bij Sustainalytics.

In 2015 versterkte Bain & Company zijn partnerteam met drie vennoten: Allard Vegter en Bianca Bax (interne promotie), en Robert Oushoorn, die werd aangetrokken van concurrent Strategy&.