Tien adviesbureaus partner van Health Business Week 2017

07 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 6 tot en met 14 maart 2017 vindt de negende editie van de Health Business Week plaats, een zevendaags evenement waar studenten, potentiële werkgevers en tal van sprekers bij elkaar zullen komen voor een veelzijdig programma. De adviesbranche is met tien adviesorganisaties sterk vertegenwoordigd tijdens het evenement – onder meer BMC, SeederDeBoer, PwC, Significant, Bostec en SiRM leveren een bijdrage.

De Health Business Week (HBW) wordt jaarlijks georganiseerd door de Faculteitsvereniging BMG en is een carrière-evenement voor ambitieuze studenten met interesse in de zorg. Het evenement stelt studenten in de gelegenheid om in contact te komen met uiteenlopende grote en kleine bedrijven binnen het zorgdomein, variërend van consultancyspelers en farmaceutische bedrijven tot zorgverzekeraars en zorginstellingen.

Tijdens een uitgebreid programma doen studenten nieuwe kennis en inspiratie op, aan de hand van door diverse sprekers uit het zorgdomein verzorgde presentaties en sessies. Zij kunnen hun eerste stappen zetten in hun verdere loopbaan, door deel te nemen aan diverse masterclasses, workshops of business cases en door het bijwonen van bijvoorbeeld inhousedagen of speedinterviews. Bij het laatstgenoemde onderdeel krijgen studenten tien minuten om zichzelf te presenteren aan een bedrijf.

Health Business Week

Partners uit de consultancybranche

Zoals iedere editie hebben ook in 2017 diverse adviesorganisaties zich verbonden aan de Health Business Week. Zo zullen onder meer aanwezig zijn: overheidsdienstverlener BMC, advies- en projectmanagementbureau Bostec, zorgadviesbureau Cure4, SiRM, een organisatieadviesbureau gericht op de zorg, Timeff, een zorg software-leverancier en accountants- en advieskantoor PwC

Ten opzichte van vorig jaar zijn er ook diverse nieuwe partners bijgekomen, waaronder consultancybureau SeederDeBoer
, Bureau de Bont, een business- en organisatieontwikkelingsbedrijf, onderzoeks- en adviesbureau Significant en Vossius Consultancy, een advies- en projectmanagementbureau. Al deze adviesorganisaties zullen verschillende inhoudelijke bijdragen aan het programma leveren of deelnemen aan de diverse netwerkevenementen.

Dit jaar staat in het teken van enkele nieuwe elementen. Zo wordt er voor het eerst een bedrijvenontbijt gehouden waar studenten op een informele manier kennis kunnen maken met onder andere Timeff, BMC en SiRM. Een ander bijzonder element is een zorgdebat (met zorgvertegenwoordigers van diverse politieke partijen).

Ook zijn diverse adviesbureaus aanwezig bij een georganiseerde netwerkborrel, waaraan onder meer Bostec, PwC en Cure4 zullen deelnemen. Met het oog op trainingen, business courses en workshops zijn het SiRM, Bostec, BMC, SeederDeBoer, Cure4 en Significant die sessies zullen verzorgen. Deze zullen gericht zijn op het verbeteren van diverse vaardigheden van de studenten en biedt ze tevens een inzicht in de dagelijkse werkzaamheden van een consultant.
Partners van de Health Business Week 2017De Health Business Week wordt traditioneel afgetrapt met een openingsevenement waarbij diverse sprekers uit de zorg zich uit zullen spreken over een centraal thema. Dit jaar is het thema: ‘Caring is Sharing’. Het evenement kent de volgende key-note sprekers: Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS); Caroline de Bruijn, Coördinerend/Specialistisch Senior Inspecteur voor de Gezondheidszorg (IGZ); en Peter van der Meer, Voorzitter Raad van Bestuur (CEO) van het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht.

De Health Business Week 2017 zal op 6 maart 2017 van start gaan met de kick-off in Eethiek, Westelijk Handelsterrein Rotterdam. Voor meer informatie bekijk de site van HBW 2017.

In 2016 waren zeven adviesbureaus partner van de Health Business Week.