Frederik van der Schoot nieuwe topman Oaklins Netherlands

08 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Frederik van der Schoot is aangesteld als de nieuwe Managing Partner van Oaklins Netherlands. Hij volgt Maarten Wolleswinkel op die sinds 2012 een dubbelrol bekleedde als topman van zowel de Nederlandse als de internationale organisatie van Oaklins, het voormalige M&A International.

Frederik van der Schoot is een ervaren corporate finance adviseur, die in 2010 in dienst is getreden bij Holland Corporate Finance (HCF), de juridische voorganger van Oaklins Netherlands. Voor hij bij het corporate finance advieskantoor aan het werk ging, was Van der Schoot 3,5 jaar werkzaam als zakenbankier, eerst bij Kempen & Co en daarna bij Petercam Bank, in de rol van assistent director Corporate Finance.

Frederik van der Schoot en Maarten Wolleswinkel - Oaklins

Bij Oaklins en voorganger HCF is Van der Schoot door de jaren heen betrokken geweest bij tal van overname- en bedrijfsfinanciering-trajecten in onder meer de ICT-sector* en mediawereld. Na te zijn begonnen als senior associate, maakte hij al snel promotie tot associate director. In het najaar van 2014 werd Van der Schoot partner van het advieskantoor, dat zich voornamelijk richt op transacties met een waarde van tussen de €20 miljoen en €500 miljoen. Vanuit zijn partnerrol gaf Van der Schoot leiding aan de sectorgroep Technologie, Media en Telecom (TMT).

Begin 2017 is Van der Schoot opnieuw gepromoveerd. Per 1 januari is hij aangesteld als Managing Partner van Oaklins Netherlands, en volgt hij Maarten Wolleswinkel op als de topman van de Nederlandse praktijk. Wolleswinkel vervulde al sinds 2011 een dubbelrol. Hij werd in dat jaar aangesteld als President van M&A International, de naam van het M&A-netwerk voordat werd gekozen voor de universele naam Oaklins, en bleef leiding geven aan HCF. Door het overdragen van zijn taken kan Wolleswinkel zich als Executive Chairman volledig toeleggen op de internationale groeidoelstellingen van Oaklins. De M&A-adviseur telt zo’n 700 professionals verspreid over 60 kantoren in 40 landen wereldwijd.

Frank de Hek en Arjen Kostelijk

Twee partnerbenoemingen

Naast de verandering aan de top van Oaklins Netherlands heeft het corporate finance adviesbureau ook twee nieuwe partners toegevoegd aan zijn Nederlandse partnerteam. Frank de Hek en Arjen Kostelijk zijn beide per 1 januari benoemd tot partner. De Hek, die sinds 2007 werkzaam is bij HCF / Oaklins, geeft vanaf begin 2017 leiding aan de private equitytak van het bureau. Kostelijk kwam een jaar later bij het bureau en is als partner verantwoordelijk voor de Testing, Inspection & Certification (TIC) sectorgroep.

* Van der Schoot was onlangs nog betrokken bij de overname van cyberbeveiliger Dearbytes door telecomgigant KPN.