Blikverruimers wint de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017

19 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Stichting Blikverruimers heeft de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017 gewonnen, een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een organisatie die het best gebruikmaakt van de kracht van de samenwerking tussen generaties.

Medio 2015 organiseerde Boer & Croon Management voor het eerst de ‘Co-generation Award. Uit onderzoek van Boer & Croon Management uit dat jaar was gebleken dat er nog veel te verbeteren valt in de samenwerking tussen generaties (Generatie Y, Generatie X en Babyboomers). Hiertoe besloot het managementbureau de nieuwe award in het leven te roepen en sindsdien wordt jaarlijks erkenning gegeven aan organisaties waar constructieve samenwerking tussen ervaren leiders en jong talent zich in de praktijk bewijst. De eerste editie (‘2015-2016’) van de Co-generation Award werd gewonnen door Active Cues, een ontwikkelaar van spellen voor jongeren en ouderen met speciale zorgbehoeften

Tweede editie

In 2016 ging de tweede editie van start. Om in aanmerking te komen voor de Co-Generation Award moeten organisaties voldoen aan meerdere criteria. Zo dienen organisaties onder meer te bestaan uit minimaal tien medewerkers, moeten ze affiniteit hebben met generatie-overschrijdende samenwerking en moeten ze een koppeling tussen ervaring en talent in een management samenwerking kunnen aantonen. Boer & Croon Management nodigde organisaties die generatie-overschrijdende samenwerking zichtbaar willen maken uit om mee te dingen naar de award. In totaal schreven meer dan vijftien teams zich in. Co-generation Award 2016-2017Drie organisaties – NRGValue, Royal Ahrend en Stichting Blikverruimers – wisten twee eerdere rondes door te komen en zich te plaatsen voor de finale. In die laatste finaleronde, op maandag 16 januari 2017, mochten de drie finalisten in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam hun project aan een jury* presenteren, voorafgaand aan de Nieuwjaarsbijeenkomst van Boer & Croon Management.

Blikverruimers wint Co-generation Award 2016-2017

Na de drie presentaties zorgvuldig te hebben beoordeeld werd Stichting Blikverruimers, een stichting die de ambitie heeft om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland, als winnaar uitgeroepen. De jury erkende de noodzaak van wat de stichting doet. “De maatschappelijke behoefte aan jonge mensen die de RvT en RvC bestormen is groot. Jullie product gaat om het thema, jullie ademen co-generation. Het verfrissende idee, concrete resultaat na zo’n korte tijd en het mooie portret van wisselwerking tussen jong en oud maakt jullie de winnaar van dit jaar”, sprak de jury vol lof.Stichting Blikverruimers wint Co-generation AwardHet bestuur van Stichting Blikverruimers nam trots de award in ontvangst. “We zijn erg trots op het winnen van deze award. Het is een bekroning op ons mooie initiatief en het erkent het belang van diversiteit en co-generatie in Raden van Toezicht en Commissarissen. Bovendien laat het zien dat we een verandering in gang gezet hebben. Vol goede moed gaan we verder met de Blikverruimers Academie en de plannen voor 2017 en daarna.” 

Naast de jury stemden de gasten van de Nieuwjaarsbijeenkomst via een app op hun favoriet. De winnaar van deze publieksprijs werd Royal Ahrend, een specialist in werkplek oplossingen.

* De externe jury bestond uit Geert Sanders, hoogleraar 'Institutional Advancement/Fundraising' aan Nyenrode Business Universiteit, Sjoerd Wennekes, oprichter van Active Cues, Nanouke van ’t Riet, directeur Services en Operations van NS en Gabriella van der Veen, Young Executive bij Boer & Croon Management.