Tweede editie Boer & Croon Co-Generation Award van start

05 september 2016 Consultancy.nl
Meer nieuws over

De tweede editie van de Boer & Croon Co-Generation Award, een prijs voor organisaties die als schoolvoorbeeld gelden voor succesvolle generatie-overschrijdende samenwerking, is in volle gang. De inschrijving loopt nog tot 3 oktober, waarna de kandidaten die met hun ingezonden case door mogen naar de tweede ronde bekendgemaakt zullen worden. De uitreiking van de award vindt begin volgend jaar plaats, tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon Management.

Uit onderzoek van Boer & Croon Management blijkt dat er nog een hoop te verbeteren valt als het gaat om samenwerking tussen generaties. Gezien het groeiende belang van samenwerking tussen onder meer Generatie Y, Generatie X en Babyboomers, besloot het managementbureau in de zomer van 2015 om een nieuwe award te lanceren. De ‘Co-generation Award’ erkent organisaties waar constructieve samenwerking tussen ervaren leiders en jong talent zich nu al bewijst. De eerste editie van de Co-Generation Award in 2015 werd gewonnen door Active Cues, een ontwikkelaar van spellen voor jongeren en ouderen met speciale zorgbehoeften, gevolgd door de overige finalisten NS en het Ministerie van Defensie. Laatstgenoemde won de publieksprijs.

In het kader van de eerste editie van de Co-Generation Award, deed Boer & Croon Management vorig jaar eigen onderzoek naar wat volgens verschillende generaties de randvoorwaarden zijn voor een succesvolle samenwerking. Daaruit bleek dat vertrouwen voor alle generaties noodzakelijk is. Daarnaast werden respect en het hebben van een gezamenlijk doel genoemd. Ondanks de overeenkomsten zijn er volgens de onderzoekers grote verschillen tussen de generaties die het verst uit elkaar liggen: “Waar jongere generaties veel belang hechten aan openheid en communicatie, vindt de oudere generatie kennis en skills en een gezamenlijk doel belangrijker.”

De meerwaarde van een succesvolle samenwerking zit volgens de onderzoekers in de synergie die generatie-overschrijdende samenwerking oplevert: “De één zorgt voor de ervaring en jarenlang opgebouwde expertise, de ander voor de frisse blik en de kennis van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en kennis van nieuwe technologie.”

Tweede editie Boer & Croon Co-Generation Award van start

Het team van Boer & Croon Management bestaat uit een mix van (zeer) ervaren bestuurders, interim managers en jonge adviseurs (‘Young Executives’), die in de praktijk dagelijks te maken hebben met deze dynamiek door de samenwerking die Executive Managers en Young Executives ervaren bij hun opdrachtgevers. “Met het eigen palet aan generaties heeft Boer & Croon veel kennis verworven ten aanzien van de toegevoegde waarde die generatie-overschrijdende samenwerking kan hebben. Om de kennis rondom de effectiviteit uit te breiden en te delen hebben we de ‘Co-generation Award’ in het leven geroepen”, aldus Boer & Croon Management in een toelichting.

Co-Generation Awards 2016

Na de succesvolle eerste editie van 2015, is recentelijk de tweede jaargang van de Co-generation Award van start gegaan. Om in aanmerking te komen voor de Co-Generation Award moeten organisaties voldoen aan enkele criteria. Zo dienen organisaties onder meer te bestaan uit minimaal tien medewerkers, moeten ze affiniteit hebben met generatie-overschrijdende samenwerking en moeten ze een koppeling kunnen aantonen tussen ervaring en talent in een management samenwerking.

De inschrijving voor de Co-Generation Awards 2016 loopt nog tot 3 oktober en een week later, op 10 oktober, zullen de kandidaten die met hun ingezonden case door mogen naar ronde 2 bekend worden gemaakt. De kandidaten van deze ronde worden uitgenodigd om op eigen wijze een beeld te geven van hun case, met bijvoorbeeld een presentatie, film, verhaal of een andere creatieve uiting. Hierin moet minimaal naar voren komen dat het een uitgelezen samenwerking tussen diverse generaties is. De bijdrage van elke generatie dient duidelijk naar voren te worden gebracht. Tenslotte wordt gekeken naar het resultaat van de samenwerking en wat de toegevoegde waarde van het generatie-overschrijdende karakter is. Deze ronde wordt beoordeeld door experts uit het werkveld. Op basis van deze ronde worden op 21 november de finalisten bekendgemaakt.

Vervolgens komt de projectgroep van Boer & Croon Management op locatie bij de finalisten om deze te interviewen. De interviews worden door Boer & Croon opgenomen en verwerkt in een opname van maximaal vijf minuten. Voorafgaand aan de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon Management, begin 2017, komen de finalisten en een externe jury bijeen voor de finale. Deze bestaat uit het tonen en beoordelen van het beeldmateriaal en een korte pitch van 1 minuut. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een teamactiviteit en een publicatie als prijs, maar wordt ook beloond met exposure in het brede netwerk van Boer & Croon Management.