Twynstra Gudde trekt Astrid Ens aan als senior adviseur Zorg

12 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twynstra Gudde heeft Astrid Ens toegevoegd aan haar zorgpraktijk. Ens was de afgelopen twee jaar werkzaam als beleidsadviseur vastgoed en financiering bij branchevereniging ActiZ.

Astrid Ens heeft na haar vastgoedopleiding in Delft werkervaring opgedaan bij zowel de overheid als bij commerciële organisaties. De afgelopen jaren was zij actief als beleidsadviseur vastgoed bij ActiZ, een functie waarin zij verantwoordelijk was voor het behartigen van de belangen van de leden van ActiZ (zorgorganisaties) op het gebied van wonen, vastgoed en vastgoedfinanciering. In de jaren daarvoor was Ens actief als zelfstandig projectleider en adviseur voor vraagstukken op het gebied van vastgoed en ruimtelijke ordening – onder de naam Astrid Ens Advies.

Voordat zij in 2011 voor zichzelf begon was Ens verbonden aan Brink Groep, waar zij ruim vijfeneenhalf jaar werkte als Adviseur Project- en Gebiedsontwikkeling. Daarvoor was zij werkzaam als beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën en de Rijksgebouwendienst.

Twynstra Gudde trekt Astrid Ens aan als senior adviseur Zorg

Onlangs is Ens in dienst getreden bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. In de rol van senior adviseur Zorg gaat zij zich met name richten op opdrachtgevers in de Care markt, die zij zal ondersteunen met vraagstukken op het gebied van verblijf, wonen en vastgoed. In haar eerdere loopbaan heeft zij veel kennis opgedaan van de regelgeving op het snijvlak van wonen en zorg, en is zij bekend met wijzigingen in het overheidsbeleid en veranderende eisen aan wonen-met-zorg.

“Ik help organisaties verder door op een creatieve manier mee te denken over een bestendige toekomstvisie en de stappen die nodig zijn om daar als organisatie heen te bewegen. Daarbij horen ook financiële analyses, haalbare businesscases en kennis van de wet- en regelgeving”, vertelt Ens over de waarde die zij toevoegt als consultant. 

Naast haar werkzaamheden voor Twynstra Gudde is Ens ook actief in lokale politiek. Sinds 2015 is zij Statenlid voor de Provincie Utrecht vanuit de VVD. In die rol is zij verantwoordelijk voor de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling en woordvoerder voor de Commissie Ruimte, Groen en Water (RGW). Zij houdt zich onder meer bezig met de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie en het vraagstuk van de winkelleegstand in de provincie.