Magnus adviseur wordt secretaris VNSG focusgroep Financieel

15 december 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De VNSG heeft Greetje Gompelman-Kooima, adviseur bij Magnus, benoemd tot secretaris van de focusgroep Financieel. Zij neemt het stokje over van Erik van den Berg.

Opgericht in 1988 is de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) een platform voor alle SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De VNSG ondersteunt gebruikers van SAP-software bij het verhogen van de toegevoegde waarde van deze software binnen hun organisatie. Recentelijk organiseerde het platform haar jaarlijkse VNSG Congres, een evenement dat volledig in het teken staat van SAP en als doel heeft interactie te creëren tussen leden van de VNSG, SAP gebruikers en SAP. De bezoekers konden hun ervaringen uitwisselen, netwerken en op de hoogte te blijven van de nieuwste SAP ontwikkelingen.

Om innovatie en vooruitgang ten aanzien van verschillende thema’s te bevorderen heeft de VNSG 29 focusgroepen ingericht, die rondom bepaalde functionele gebieden zijn gegroepeerd. Zo zijn er focusgroepen voor: Business Intelligence (BI), Midden- en Kleinbedrijf (MKB), Real Estate (RES), Procurement (PRO), Supply Chain Management (SCM) en Treasury & Cash Management (TCM). Deze communities bestaan uit experts van uiteenlopende bedrijven die leiders zijn binnen hun vakgebied. De focusgroepen hebben als primair doel dat eindgebruikers kennis krijgen van nieuwe en bestaande functionaliteiten van SAP en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

VNSG benoemt Greetje Gompelman-Kooima

Begin deze maand maakte de VNSG bekend dat de focusgroep ‘Financieel’ een nieuwe secretaris heeft aangesteld: Greetje Gompelman-Kooima. De adviseur van Magnus* is al zo’n vijf jaar bestuurslid bij de focusgroep, en nadat onlangs bekend werd dat haar voorganger Erik van den Berg een stap terug zou doen, werd Gompelman-Kooima naar voren geschoven als de ideale kandidaat. Gompelman-Kooima is per 1 november benoemd in haar nieuwe rol.

The focusgroep Financieel houdt zich bezig met de hele breedte van het finance vak en de doorvertaling daarvan naar SAP. De belangrijkste onderwerpen binnen de focusgroep zijn:

  • Financial Accounting (FI): New General Ledger, Closing Cockpit
  • Receivable Management: Collection, Dispute en Credit Management
  • Management Accounting (CO): Profit Center Accounting
  • Governance, Risk & Compliance (GRC): Process controls, Access controls
  • Enterprise Performance Management (EPM): Business Planning & Consolidation

In een reactie op haar benoeming, geeft Gompelman-Kooima aan verheugd te zijn over het in haar gestelde vertrouwen van de overige focusgroep leden, en voegt toe: “Ik vind het belangrijk dat mensen van elkaar kunnen leren, en het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Het liefst laten we de eindgebruiker aan het woord. We zijn vooral op zoek naar ervaringen, zodat anderen hier weer van kunnen leren.” Daarnaast geeft ze aan dat ze er voor zal zorgen dat er voldoende aandacht uitgaat naar innovaties in het domein, zoals de ontwikkelingen rondom S/4HANA Financial Management en SAP Fiori.

* Bij Magnus geeft Gompelman-Kooima leiding aan de SAP Financial Management praktijk van Magnus Blue, de technologie dochter van de zakelijke dienstverlener.