Peter Koppenol als Principal aan de slag bij CPI Nederland

14 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na de komst van partner Edwin van de Ven in september heeft zakelijk dienstverlener CPI wederom een senior adviseur aan haar gelederen toegevoegd. Peter Koppenol is per 15 november benoemd tot Principal – hij zal zich focussen op de projectmatige uitvoering van (digital) transities op het vlak van IT, risk en compliance.

Peter Koppenol (1961) werkt al bijna twintig jaar als zelfstandig programma-, portfolio- en project manager. Hij was onder andere interim directeur IT bij een verzekeraar en heeft diverse interne afdelingen voor project- en programmamanagement tot stand gebracht. Als programmamanager was hij verantwoordelijk voor de samenvoeging van de 150 Fortis branche kantoren met ABN Amro kantoren en voor wereldwijde operational risk implementaties bij financiële instellingen; programma’s waar soms honderden personen in acteerden. De laatste tijd is Koppenol verantwoordelijk geweest voor een portfolio GRC systeem implementaties bij onder meer Nasdaq, Fiat Chrysler en BNP Paribas.

In zijn nieuwe rol bij CPI, een adviesbureau gespecialiseerd in risk, finance en governance, gaat Peter Koppenol als Principal aan de slag, waarbij zijn focus zal liggen op het uitvoeren van business transformaties. Naast de verantwoordelijkheid voor programma delivery krijgt Koppenol ook een plek in het management team van CPI in Nederland. De buitenlandse kantoren van het consultancybureau zijn gevestigd in Singapore, Hong Kong en Shanghai.

Peter-Koppenol---CPI

“Het is mijn passie om complexe uitdagingen om te zetten in concrete en begrijpelijke resultaten en die doelgericht te realiseren. Onder andere in de context van risk, compliance en governance. Teamgeest, kwaliteit van mensen, durf en ‘drive’ vind ik daarin van cruciaal belang”, aldus Koppenol over zijn passie voor het vak. Over de keuze voor CPI zegt hij: “Bij CPI vond ik een groot team, met indrukwekkende kwaliteiten die op een onconventionele en energieke manier aan het bouwen is aan de toekomst; vanuit een sterke visie op de toekomst van governance in organisaties, in samenhang met flexibele arbeid. Ik ben ervan overtuigd dat die visie hout snijdt en wil deze visie van CPI graag met mijn passie versterken.”

Simone Heidema, oprichter en CEO van CPI, laat weten verheugd te zijn met de komst van de IT, risk en transitiemanagement expert en zegt, “Peter is high energy en een enorm slimme gast. Daarnaast is hij een kei in het aansturen van teams. Met zijn focus op transitiemanagement in IT security en risk, kunnen we onze klanten op dit gebied nóg beter ondersteunen.”