Edwin van de Ven benoemd tot partner bij CPI

12 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Finance en risk expert Edwin van de Ven versterkt per 1 september het partnerteam van financieel adviesbureau CPI. Van de Ven is onder meer afkomstig van ING, waar hij diverse managementfuncties bekleedde, waaronder als CFO en CRO. Bij CPI zal Van de Ven zich richten op Business Development binnen het vakgebied Finance, met een primaire focus op het uitbouwen van de Finance business in de financiële sector.

Edwin van de Ven is een bedrijfseconoom en register beleggingsanalist met een brede achtergrond in de financiële dienstverlening en meer dan 25 jaar ervaring in finance & control, risk management en compliance. Sinds 2014 is Edwin van de Ven vanuit zijn eigen adviesbureau als Associate Partner verbonden aan 4th line, een aanbieder van advies-, implementatie-, en verandermanagement-diensten. In de jaren daarvoor was Van de Ven bij elektronisch handelshuis Optiver eindverantwoordelijk als Chief Financial and Risk Officer (CFRO) en aanspreekpunt voor DNB en AFM.

Het grootste gedeelte van zijn loopbaan, tot aan 2008, was Van de Ven werkzaam bij ING in tal van managementfuncties binnen de Finance afdeling van de bank. In zijn meest recente rollen was hij CFO van divisie Wholesale Clients en CRO van divisie Retail Nederland.
 

Edwin van de Ven - CPI

Begin deze maand besloot Van de Ven om een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij CPI*, een financiële zakelijke dienstverlener die diensten levert op het gebied van Risk, Finance en Governance. Van de Ven zal zich in zijn nieuwe rol als Partner bij CPI richten op het uitbouwen van CPI's portefeuille in de financiële sector, waarbij zijn focus zal liggen op de bancaire sector. 

Volgens Simone Heidema, oprichter en CEO van CPI, is Van de Ven een welkome versterking van  het partnerteam: “Van de Ven verrijkt CPI met zijn hoogstaande vakinhoudelijke kennis en brede visie op het gebied van Finance. Met hem aan boord kunnen we onze klanten in de financiële sector nóg beter van dienst zijn en de groei op financieel vlak ondersteunen.” Heidema vult aan: “Zijn ruime ervaring in finance & control, risk management en compliance stelt hem in staat om bij CPI omvangrijke projecten te begeleiden.” 

Ook Van de Ven is verheugd over zijn nieuwe uitdaging bij CPI. Hij stelt: “CPI biedt mij de gelegenheid om 25 jaar praktijkervaring ten dienste te stellen aan de sector als geheel. Daarnaast heb ik de ‘boom and bust’ van de financiële sector meegemaakt; de bloei van de jaren ‘90, de krimp sinds 2008 en de beleidsmaatregelen als antwoord op de crisis. In combinatie met het onderscheidende business model van CPI, zal dit mij in staat stellen het verschil te maken in de markt.”

* Bij CPI werken wereldwijd zo’n 350 professionals vanuit kantoren in Nederland, Singapore, Hong Kong en Shanghai.