Marc de Haas van Dorsser aan de slag bij Hiemstra & De Vries

19 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hiemstra & De Vries heeft zijn gelederen versterkt met Marc de Haas van Dorsser. Bij het Utrechtse organisatieadviesbureau gaat hij zich in de rol van adviseur bezighouden met organisatie- en teamontwikkeling in het brede publieke domein.

Marc de Haas van Dorsser studeerde tussen 2006 en 2009 Toegepaste Psychologie aan de Saxion Hogeschool. Nadat hij in 2012 zijn master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU behaalde begon hij zijn loopbaan als trainee bij Van Aetsveld, een specialist op het gebied van projectmanagement en verandermanagement. De Haas van Dorsser werkte zo’n drie en een half jaar voor Van Aetsveld, in zijn laatste rol als projectmanager. Bij het bureau uit Amersfoort was hij betrokken bij diverse opdrachten bij onder andere de VU, ING/NN, De Nationale Politie en Intertoys.

Begin deze maand koos De Haas van Dorsser voor een nieuwe stap in zijn carrière, en is hij in dienst getreden bij Hiemstra & De Vries, een middelgroot organisatieadviesbureau uit Utrecht. In zijn nieuwe rol bij Hiemstra & De Vries gaat hij zich richten op het begeleiden van verandertrajecten in het brede publieke domein, waarbij de focus ligt op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zijn specialisme ligt vooral op organisatie- en teamontwikkeling. De Haas van Dorsser: “Waar ik gelukkig van word is als ik zie dat mensen, teams of organisaties verder komen. Dat ze moeilijke zaken aangaan en met trots terug kunnen kijken als dit resultaat bereikt is.”

Marc de Haas van Dorsser - Hiemstra en de Vries

De adviseur erkent dat het ontwikkelen van individuen, een team of een organisatie geen gemakkelijke opgave is – niet voor niets stuiten veel veranderinitiatieven op weerstand, en kampen volgens schattingen van de VU zelfs 80% van de cultuurverandertrajecten met een faalkans van maar liefst 80%. De Haas van Dorsser zelf zegt hierover: “Het is een proces van vallen en opstaan, niet van een kant en klare oplossing op papier. Je vertelt een kind ook niet met een PowerPoint presentatie hoe hij of zij het beste kan leren fietsen. Je stuurt hem naar buiten, coacht en laat hem een paar keer vallen en helpt hem weer overeind. Net zo lang tot je rustig zijn schouder kan loslaten en na een tijdje hoort: ‘zag je het, ik fietste zelf!’ Zodra ik dit hoor, weet ik dat mijn werk geslaagd is en ik mijn persoonlijke geluk heb bereikt.”

Inmiddels is De Haas van Dorsser al met zijn eerste opdracht gestart. Voor een gemeente ontwikkelt hij een tweedaagse training gericht op teamontwikkeling. Intern is hij aan de slag gegaan met het doorontwikkelen van ‘Urban Professional’ – een van de leergangen van Hiemstra & De Vries, ontwikkeld in co-creatie met en de gemeente Utrecht.

Naast zijn werk als organisatieadviseur is De Haas van Dorsser loopbaancoach voor jongeren. In zijn vrije tijd sport hij regelmatig.