Alex Klaassen aan de slag bij adviesbureau Improven

17 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ervaren adviseur en IT-audit professional Alex Klaassen heeft zich verbonden aan Improven. Hij versterkt het adviesbureau als Associate Partner van de Business Risk Services praktijk en gaat zich richten op het uitbouwen van de IT Assurance activiteiten. De afgelopen jaren was Klaassen actief als Partner van accountants- en adviesorganisatie Koenen en Co IT Advisory & Assurance met een focus op ditzelfde vakgebied.

Alex Klaassen heeft in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan op het gebied van IT Alignment, IT Governance en IT Assurance. De afgelopen twintig jaar heeft hij tal van functies gehad op deze gebieden, waarvan de laatste een partnerfunctie bij adviseur en accountant Koenen en Co. Vanuit Koenen en Co (IT) Advisory & Assurance richtte Klaassen zich ruim vier jaar lang op het ondersteunen van klanten uit de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en het MKB bij het beheersen van operationele, IT & compliancy risico’s. Daarvoor werkte Klaassen voor Logica (nu CGI) als Global Program Manager Profit Improvement Financial Services Industry en als Director IT Audit bij accountantskantoor Joanknecht en Van Zelst. 

Eerder in zijn carrière heeft Klaassen voor zowel PwC als EY  gewerkt. Hij begon zijn carrière in de financiële sector, met een management traineeship bij Fortis gevolgd door (project-)managementfuncties bij Fortis en Achmea. Klaassen heeft gestudeerd aan de Tilburg University en later aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Alex Klaassen - Improven

Onlangs heeft Klaassen zich opnieuw verbonden aan een adviesbureau. Sinds kort versterkt hij Improven – Improven is sinds september 2016 de nieuwe bedrijfsnaam van ConQuaestor Consulting* – in de rol van Associate Partner. In deze rol versterkt hij de Business Risk Services en Business IT Services praktijken van het adviesbureau uit Utrecht.

Klaassen vertelt in de introductie aan zijn nieuwe collega’s dat hij zijn expertise op het gebied van onder meer IT Assurance zal gaan inzetten om activiteiten op dit gebied op te gaan zetten binnen Improven. “Allereerst gaan we proberen MKB-accountants te ondersteunen door het uitvoeren van IT audits voor de jaarrekeningcontrole”, aldus de Associate Partner. “Daarnaast willen we cloudproviders gaan helpen door ze de gelegenheid te bieden een zogenaamde ‘3402-verklaring’ aan hun klanten te verstrekken”, vervolgt Klaassen. “Dit kun je zien als een soort jaarrekeningcontrole, maar dan op het vlak van de interne beheersing met betrekking tot het jaarrekeningrisico.” Tenslotte zal hij een bijdrage leveren aan alle ontwikkelingen bij het bureau op het gebied van Privacy.

* Eerder deze maand gaf Jan Bosman, Managing Partner, een tipje van de sluier over de strategie van Improven en zijn visie op hoe het adviesbedrijf uit Utrecht zich onderscheidt in markt.