Een week in het leven van Glen Schrijvers, consultant bij been mc

01 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Een week in het leven van Glen Schrijvers, senior consultant bij adviesbureau been management consulting.

Maandag:
De ochtend start met een wekelijkse conference call met team been management consulting (been mc) waarin we stilstaan bij successen van de afgelopen week, topprioriteiten bespreken en elkaar hulpvragen stellen. Ik sta voor de deur bij m’n klant en daar start de dag meteen met een update aan het Management Team over een verbeterprogramma dat ik begeleid in de luchtvaartsector.

In de middag overleg ik met een directe collega consultant over de aanpak die we voor dit programma hebben gekozen om te ontdekken of we dat ook kunnen inzetten voor een prospect in Zweden. Rond 18:00 rijd ik weer naar huis, duimend dat de files meevallen, om met m’n vriendin te kunnen eten en ’s avonds te zaalvoetballen.

Dinsdag:
Met het programmateam en specialisten bespreken we de aanpak van een aantal overdrachtsmomenten. Het doel van dit overleg is om inhoudelijke voortgang te monitoren en bij te sturen waar nodig, verandering gaat nou eenmaal niet vanzelf. ’s Middags bereid ik een presentatie voor om in te zetten tijdens de kick-off.

Aan het eind van de dag rijd ik naar m’n tweede project, in de provincie Groningen, waar ik met een aantal collega’s een portfoliomanagement opdracht vervul in de bouwsector. Ik arriveer rond 20:00 en eet samen met het team een heerlijke sushi maaltijd!

Glen Schrijvers - been mc

Woensdag:
De ochtend in het hoge Noorden begint met een dagstart. Daarna overleg ik met een aantal collega’s de voortgang van de programma’s door rapportages tegen het licht te houden en op te sommen tot een portfoliorapportage die ik ’s middags met het team bespreek. Het niveau moet van dusdanige kwaliteit zijn dat het de volgende dag presenteerbaar is aan de afdeling en gerapporteerd kan worden aan de sponsor.

Donderdag:
Terug in de luchtvaartsector leg ik de laatste hand aan een workshop om met een aantal enthousiaste vertegenwoordigers van de doelgroep te kunnen klankborden over het verbeterprogramma. Het doel hiervan is vooral luisteren naar ‘het geluid’ van de organisatie.

De middag staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling: een Indian Summer borrel vanuit ONT-Wikkel, een leiderschap- en coachingprogramma, waar iedereen vanuit been mc aan deelneemt om een volgende stap te kunnen maken in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

Vrijdag:
De laatste ochtend van de week staat gepland om de been mc propositie door te ontwikkelen en met collega’s bij te praten. Na de lunch nog even een laatste conference call, maar daarna is het echt tijd om af te ronden en op kantoor nog een drankje te drinken om het weekend in te luiden!