Deloitte wint 2016-editie Global CyberLympics Security Challenge

16 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ethical hackers van Deloitte Nederland hebben voor de vijfde keer de Global CyberLympics Security Challenge gewonnen. Deze internationale hackwedstrijd vond dit jaar plaats in de Verenigde Staten. 

Sinds 2012 organiseert de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) jaarlijks de ‘Global CyberLympics’. De CyberLympics bestaat uit een serie 'ethical hacking' games die bestaan uit zowel offensieve, defensieve security en IT Forensics uitdagingen, zoals digitaal forensisch hackonderzoeken, penetratietesten en Computer Network Defense. Het event, binnen de wereld van hackers en cybersecurity experts bekend als het wereldkampioenschap voor cyberprofessionals, vond plaats in Atlanta, Verenigde Staten.

In de voorrondes streden meer dan 700 cyber professionals van zo’n 140 teams om een plek in de finale. Twaalf teams, waaronder twee uit ons land, wisten de finale te bereiken, waar ze het opnamen tegen hackexperts uit onder meer de Verenigde Staten en Rusland. Na een bloedstollende laatste ronde werd de felbegeerde prijs voor het vijfde jaar op rij in de wacht gesleept door ‘Hack.ERS’, een team van acountants- en advieskantoor Deloitte. Het andere Nederlandse team Jobless Hackers werd tweede en het Russische team KLHT eindigde op de derde plaats.

Deloitte wint Global CyberLympics Security Challenge 2016

“Dit jaar hebben we weer gefocust op het samenstellen van een multidisciplinair team om alle soorten challenges goed aan te kunnen vliegen,” zegt Henri Hambartsumyan, captain van het Deloitte Hack.ERS-team. Dave Klingens, managing partner van Deloitte Cyber Risk Services, laat weten trots te zijn op de prestatie, maar voegt toe dat het– in het licht van de snel veranderende cyberwereld – noodzaak is om bovenop de laatste ontwikkelingen te blijven. “Continue ontwikkeling van technische securityvaardigheden is essentieel om opgewassen te zijn tegen cybercriminaliteit.” 

Een van de manieren hoe Deloitte op de voorgrond van het cyberlandschap blijft is volgens Hambartsumyan via een gefocuste aanpak binnen de verschillende cyber risk teams. “Legaal hacken is een serieuze baan bij Deloitte,” zei de teamcaptain twee jaar geleden. Daarnaast investeert het Big Four kantoor fors in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en beschikt het over een infrastructuur van (internationale) kennisnetwerken (bijvoorbeeld The Hague Security Delta in Den Haag) en Cyber Intelligence Centers, waaronder een vestiging in ons land. 

Begin deze maand versterkte Deloitte haar Cyber Risk Services praktijk met Inge Philips, voormalig hoofd van de Landelijke Recherche.