Deloitte opent Cyber Intelligence Center in cyberstad Den Haag

05 juli 2016 Consultancy.nl

Deloitte Nederland heeft een nieuw Cyber Intelligence Center geopend in Den Haag. In dit sterk beveiligde en met geavanceerde technologie uitgeruste controlcenter heeft Deloitte haar cybersecuritydiensten ondergebracht en wordt voor klanten realtime en 24 uur per dag gemonitord op cyberrisico’s en datalekken.

Cybersecurity is de afgelopen tijd een steeds belangrijker vraagstuk geworden voor organisaties. Cyberaanvallen lijken steeds frequenter voor te komen, en de negatieve gevolgen van een succesvolle aanval kunnen een organisatie op zijn grondvesten doen schudden. Zo kunnen aanvallen de bedrijfsvoering verstoren door het aantasten van databases of websites, of er via phishing voor zorgen dat per ongeluk miljoenen worden overgemaakt naar verkeerde bankrekeningen. Bovendien kan de potentiële diefstal van persoonlijke gegevens, of intellectueel eigendom, voor een organisatie vaak leiden tot aanzienlijke, soms zelfs structurele reputatieschade.

Om organisaties te ondersteunen bij het aanpakken van cyberdreigingen en zijn IT beveiliging propositie te versterken heeft Deloitte onlangs een dedicated Cyber Intelligence Center geopend in Den Haag. Deloitte Nederland volgt hiermee in de stappen van diverse andere landen – zo heeft Deloitte bijvoorbeeld Cyber Intelligence Centers staan in de UK, Canada en Australië.

Deloitte - Cyber Intelligence Center

De keuze voor het nieuwe Nederlandse Cyber Intelligence Center viel op Den Haag, dat zichzelf positioneert als de Cyberhoofdstad van Europa. De locatie komt niet geheel als verrassing, aangezien Deloitte al partner was van The Hague Security Delta (HSD)*. Deze stichting heeft als taak het landelijke cluster van bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen in het veiligheidsdomein te versterken, de internationale concurrentiepositie te vergroten en innovatie in veiligheid te stimuleren.

Afgelopen week werd het nieuwe Cyber Intelligence Center geopend door Ingrid van Engelshoven, wethouder van de gemeente Den Haag en Mario van Vliet, Chief Operations Officer bij Deloitte. In het nieuwe center monitort Deloitte cyberbedreigingen realtime en hanteert het een zogeheten threat based benadering. Deloitte kijkt naar actuele dreigingen zoals hackers, cybercriminelen, geheime diensten, bedrijfsspionage en zelfs terroristische acties die via het internet plaatsvinden en biedt klanten end-to-end Managed Cyber Security diensten waarmee zij cyberrisico’s en aanverwante bedreigingen kunnen managen.

“Het meest waardevolle bezit van een organisatie is hun data en die moet goed beschermd worden. Met dit center zijn wij nu onderdeel van een wereldwijd netwerk aan Cyber Intelligence Centers. Met deze gebundelde en internationale kennis stellen wij bedrijven nog meer in staat hun cyberrisico’s te beheren en continu bestand te zijn tegen actuele dreigingen”, zei Derk Wieringa, Director Managed Security bij Deloitte.

Met het nieuwe Controlcenter voor realtime cybersecurity kan Deloitte tevens putten uit zijn wereldwijde expertise. Zo werkt Deloitte samen met IT organisatie Equinix, een wereldwijde leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen. Samen willen de partners diensten in de markt zetten die klanten een optimale beveiliging tegen cyberaanvallen bieden, over de gehele IT infrastructuur. En in Amerika heeft Deloitte zijn krachten gebundeld met Verizon, een toonaangevende speler op het gebied van breedband en draadloze communicatiediensten. Deloitte en Verizon zullen hun diensten en oplossingen op het gebied van cybersecurity en risk management bundelen om zo een verbreding en verdieping van hun gezamenlijke proposities naar bedrijven en overheden te verwezenlijken. 

* The Hague Security Delta is volgens eigen zeggen het grootste veiligheidscluster van Europa. Het Nederlandse cluster bestaat uit 450 veiligheidsbedrijven met een kern van 300 bedrijven in de regio Den Haag.

Nieuws

Meer nieuws over