Deloitte sluit cybersecurity alliantie met IT-bedrijf Equinix

29 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte gaat samenwerken met Equinix, een wereldwijde leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen. Samen willen de partners diensten in de markt zetten die klanten een optimale beveiliging tegen cyberaanvallen bieden, over de gehele IT infrastructuur.

Data vervult meer dan ooit een cruciale rol in de bedrijfsvoering van organisaties, maar is tegelijkertijd kwetsbaar voor cyberaanvallen. De afgelopen jaren is het aantal cyberaanvallen wereldwijd geëxplodeerd en zien organisaties zich genoodzaakt hun inspanningen tegen cybercrime fors op te schroeven. Volgens data van CGI geeft BV Nederland zo’n €520 miljoen uit aan IT beveiliging. Maar dat is niet genoeg. Wekelijks komen bedrijven in het nieuws, die slachtoffer zijn geworden van hackers. En de kosten hiervan lopen vaak op tot in de miljoenen. Recente data van Deloitte laten zien dat cybercriminaliteit Nederlandse organisaties jaarlijks zo’n €10 miljard kost. Als gevolg hiervan nemen organisaties allerlei technische en organisatorische maatregelen om hun systemen tegen cybercrime bestendig te maken. 

Om zijn cybercrime dienstenportfolio verder te versterken is Deloitte onlangs een alliantie aangegaan met Equinix, een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in datacenters en IT infrastructuur oplossingen. Als onderdeel van de partnership zullen de Security Monitoring diensten uit het Technology Enabled Solutions (TES) portfolio van Deloitte Risk Services gekoppeld worden aan de Cloud Services die Equinix in zijn datacenters biedt. “Hierdoor kunnen organisaties beschikken over optimale beveiliging tegen cyberaanvallen. Klanten kunnen Security-as-a-Service (SaaS) inkopen en profiteren van de hoge performance, multi-environment bereikbaarheid en operationele snelheid”, vertelt Kees Plas, Director bij Deloitte Risk Services.

Deloitte sluit cybersecurity alliantie met IT-bedrijf Equinix

Plas vervolgt: “Het is helaas niet de vraag óf er een keer een aanval gepleegd wordt, maar wanneer. Daarbij komt dat de zogenaamde ‘attack surface’ is vergroot en de beheersbaarheid is verminderd doordat het traditionele IT landschap over snelle netwerken is verspreid via hybride data centers en verschillende publieke cloud oplossingen die elk maar een stuk security afdekken. De Cloud exchange infrastructuur van Equinix creëert een centrale security monitoring hub vanuit waar de securityexperts van Deloitte effectief op bedreigingen en aanvallen kunnen reageren over de gehele IT infrastructuur heen.”

Door gebruik te maken van de Equinix Cloud Exchange, biedt Deloitte haar beveiligingsdiensten over dezelfde infrastructuur als organisaties gebruiken voor Microsoft Azure, Amazon Web Services of IBM Softlayer. “Dit is een hele mooie samenwerking”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “De jarenlange ervaring van Deloitte op het gebied van cybersecurity en risico expertise, gecombineerd met de kracht van hun ethical hackers die weten hoe een hacker denkt, maken Deloitte voor ons de ideale partner op het gebied van cybersecurity. Hun kennis en expertise, plus onze infrastructuur en interconnectie bieden klanten een optimale bescherming”, voegt hij toe.

De samenwerking tussen Equinix en Deloitte past in een bredere trend waarin adviesbureaus hun cybersecurity vaardigheden en gerelateerde technologische vaardigheden versterken. Deloitte is, kijkend naar de cybersecurity dienstverlening, een van de adviesorganisaties die op dat gebied vooroploopt. Het Big Four accountancy en advieskantoor heeft de afgelopen jaren (wereldwijd) diverse cybersecurityspecialisten overgenomen en is partnerships aangegaan met leidende spelers in de markt, zoals het Amerikaanse Verizon.

In ons land werkt Deloitte nauw samen met Hague Security Delta (HSD) en is vanuit die samenwerking betrokken bij projecten die het bewustzijn rondom cybersecurity vergroten. Zo werkt Deloitte samen met ROC Mondriaan, een opleidingsinstituut met 27 scholen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk, om de kennisoverdracht op het gebied van cybersecurity te verbeteren en de verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs te versterken.