70 partners betrokken bij Cyber Security Week 2015

13 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Op 16 en 17 april vindt in het World Forum congrescentrum de Global Conference on Cyberspace 2015 plaats. In het kader van het evenement start vandaag de Cyber Security Week, een cyberveiligheidsevenement dat wordt gehouden op de Campus van de The Hague Security Delta. Gedurende de week kunnen vakmensen uit binnen- en buitenland diverse workshops, demonstraties, presentaties en debatten volgen, allemaal in het teken van cybersecurity. Meer dan 70 externe partners zijn betrokken bij de organisatie van het evenement.

The Hague Security Delta (HSD), gestart in 2013, is een initiatief met de doelstelling om de regio Den Haag te ontwikkelen tot een leidende Europese hub voor veiligheidsvraagstukken. De stichting heeft als taak het landelijke cluster van bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen in het veiligheidsdomein te versterken, de internationale concurrentiepositie te vergroten en innovatie in veiligheid te stimuleren. In 2013 verbonden 12 adviesbureaus zich aan The Hague Security Delta.

The Hague Security Delta - Cybersecurity

Cyber Security Week
Van 13 t/m 17 april organiseert The Hague Security Delta – in samenwerking met de gemeente Den Haag, de Rijksoverheid en meer dan 70 externe partners – de Cyber Security Week. Aan de hand van een uitgebreid programma van workshops, demonstraties, presentaties en debatten kunnen vakmensen uit binnen- en buitenland ervaren wat Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen allemaal doen op het gebied van cyberveiligheid en hoe wordt geïnvesteerd in cyber security talent.

De Cyber Security Week wordt georganiseerd in samenwerking met zo’n 40 bedrijven:

Organised-in-collaboration-with-partners

Het evenement wordt vanmorgen formeel geopend door Ingrid van Engelshoven, 1ste loco-burgemeester van Den Haag, waarna Deloitte een ‘Hacklab High School’ organiseert met als doelstelling om leerlingen bewuster te maken van de gevaren van cybercrime. Op dinsdag staan diverse bedrijfsbezoeken op de agenda en een keynote van de NATO, en op woensdag openen minister Henk Kamp en de burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen de zogenaamde ‘Innovation Room’, volgens HSD “de plek waar Nederland haar innovaties op gebied van cybersecurity aan de wereld toont.” Een van de highlights vormt de lancering van de Blackphone – die onlangs door Time Magazine uitgeroepen is tot één van de 25 beste uitvindingen van 2014 – op de Nederlandse markt door KPN. Daarnaast zijn er tal van andere ICT-, cybersecurity- en overige vakgerelateerde specialisten die inhoudelijke programma’s zullen verzorgen.

Maar liefst 34 bedrijven leveren een bijdrage aan de Innovation Room, een overzicht:

Participants Innovation Room

Op donderdag en vrijdag vindt de 4de editie van de ‘Global Conference on Cyberspace (GCCS2015)’ plaats, een podium waar hooggeplaatste politici, bestuurders, wetenschapper en adviseurs uit binnen- en buitenland met elkaar in gesprek gaan om het cyberlandschap veiliger te maken. Parallel worden op beide dagen diverse workshops en lezingen georganiseerd, en draait ook de Innovation Room overuren. Het event wordt op vrijdag afgesloten met een ‘Dragons Den’ competitie voor start-ups en een borrel.

Workshops Deloitte en EY
Vier bureaus vertegenwoordigen de adviesbranche tijdens de Cyber Security Week. Accountants- en advieskantoren Deloitte en EY zullen beiden inhoudelijke sessies verzorgen. Deloitte geeft twee inhoudelijke workshops: ‘Hacklab High School’ en een sessie getiteld: ‘Cyber Security of networked medical devices and patient safety’. Big 4 branchegenoot EY zal een inhoudelijke sessie verzorgen met als thema ‘Legal Hacking’. Ook PwC en crowdfunding expert Douw & Koren mogen zich partner van het evenement noemen.

Deloitte - EY - PwC - Douw & Koren