UNC Plus Delta organiseert Lean Six Sigma Seminar 2016

09 september 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen

Op 6 oktober organiseert adviesbureau UNC Plus Delta het Lean Six Sigma Seminar 2016. Diverse sprekers en experts op het gebied van Continu Verbeteren zullen in diverse masterclasses en workshops ingaan op specifieke thema’s en praktijkcases uit diverse sectoren. Daarnaast worden speedcoachsessies en een projectenmarkt georganiseerd en kunnen bezoekers gedurende de dag een persoonlijk verbeterplan opstellen.

Kennisontwikkeling, technologie, sociaaleconomische vraagstukken, het klimaat; de wereld verandert in een zeer snel tempo en op alle fronten tegelijk en sommigen spreken dan ook over een verandering van tijdperk. Uit onderzoek blijkt dat lang niet alle organisaties voldoende kunnen meebewegen met deze veranderingen. Het vermogen om flexibel te kunnen opereren in deze wereld is echter een voorwaarde om te overleven. Het nieuwe normaal vraagt om andere manieren van organiseren, ander leiderschap en andere manieren van leren.

Veel organisaties vragen zich af hoe ze in deze huidige markt wendbaar (agile) en slagvaardig kunnen zijn. Om organisaties bij dat vraagstuk te helpen, hen nieuwe inzichten te bieden en hen te inspireren met kennis uit de praktijk, wordt op 6 oktober het Lean Six Sigma Seminar 2016 georganiseerd, in evenementenlocatie de Woonindustrie in Nieuwegein.Initiatiefnemer van het seminar is – net als in voorgaande jaren – UNC Plus Delta
, een snel groeiende lean & lean six sigma specialist* uit Amstelveen met meer dan zestig professionals in dienst. Het bureau biedt zijn opdrachtgevers** trainingen en advies- en implementatiediensten, waarbij het zich vooral specialiseert op Lean en Lean Six Sigma verandertrajecten en procesoptimalisaties. UNC Plus Delta stelt zich ten doel “de concurrentiekracht van BV Nederland te vergroten, door het operationeel resultaat van organisaties te verbeteren en door het creëren van een permanente verbetercultuur”. Daarnaast wil het bureau voor leiders een bron van inspiratie zijn voor persoonlijke groei. Vanuit die doelstelling en als kennisleider op het gebied van Lean, Lean Six Sigma en Continu Verbeteren organiseert UNC Plus Delta sinds enkele jaren het Lean Six Sigma Seminar.

Bezoekers van het evenement kunnen een uitgebreid programma volgen, vol met inspirerende sprekers, masterclasses en overige expertsessies, waarin met het oog op Continu Verbeteren wordt ingegaan op specifieke thema’s en praktijkcases uit diverse sectoren. Daarnaast worden voor de bezoekers speedcoachsessies en een projectenmarkt georganiseerdOok zijn er verschillende workshops te volgen, met titels als ‘Agile versus Lean’, ‘NLP (Neurolinguistisch Programmeren)’, ‘Organizational Behaviour Management’, ‘Effectieve teams bouwen met Belbin’, ‘De kracht van zelfsturende teams binnen de overheid’, of ‘Samenwerking tussen Onderwijs & Bedrijfsleven’. Gevraagde sprekers tijdens het evenement zijn onder andere: Radboud Universiteit hoogleraar Jan Jonker, voormalig organisatieadviseur en schrijver Wouter Hart, zelfstandig consultant en Sioo docent strategisch management Filip Vandendriesse, managementcoach Jan van Setten en auteur en ondernemer Joseph Oubelkas.


 Lean Six Sigma Seminar 2016 - sprekers

Verder staat het Lean Six Sigma Seminar in het teken van de jaarlijkse Lean Six Sigma Awards, waarbij prijzen zullen worden uitgereikt aan het beste verbeterproject en de beste Lean Six Sigma Deployment. Vorig jaar gingen de prestigieuze Leanprijzen naar Quion, VGZ en OLVG.

Naast bovenstaande programma krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om een eigen persoonlijk actieplan op
te stellen. Onder de noemer ‘YourMatriX’, worden alle programmaonderdelen van het evenement op elkaar afgestemd, en worden samen met de bezoekers verbeterdoelen geformuleerd, om in de komende drie tot vijf jaar echte doorbraken te realiseren.


* UNC Plus Delta heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Zo behoorde het trainingsbureau tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland en wist het zich drie jaar op rij te nomineren voor de High Growth Awards. Ook werd het bureau vorig jaar door NRC uitgeroepen als een van de 30 beste kleine werkgevers van Nederland en eindigde het hoog in de ranglijsten van Best Place to Work.

** UNC Plus Delta werkt voor opdrachtgevers binnen uiteenlopende sectoren, waaronder: Onderwijs, Industrie, Diensten, Financiën, Bouw & Infra, Logistiek, Overheid en Zorg.