Projective combineert offsite meeting met ontroerende teambuilding

11 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Projective, een specialist in projectmanagement in de financiële sector, heeft de krachten gebundeld met de Koninklijke Militaire Academie en Stichting BAS, een organisatie die zich inzet om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. De samenwerking is inmiddels van start gegaan, en zorgde tijdens de onlangs gehouden offsite team meeting van het bureau voor ontroerende momenten.

Zoals ook het geval bij veel andere consultancyorganisaties bevinden de projectmanagers en consultants van Projective zich voornamelijk in-house bij de klant, waardoor gelegenheden – waarbij het hele team samenkomt – relatief zeldzaam zijn. Daarom organiseert Projective elke zes maanden een offsite voor het hele team van de Projective-kantoren in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat event vormt dé gelegenheid om de strategische prioriteiten voor de volgende zes maanden te bespreken, maar bouwt naast deze serieuze zaken ook ruimte in voor teambuildingactiviteiten en fun.

Dit jaar vond de offsite plaats in Breda, met een strategische outbreak gedurende de eerste dag en een teambuilding activiteit op de tweede dag. Wat het Projective-team niet wist, was dat ze dit niet alleen gingen doen, maar in het bijzijn van enkele speciale gasten. Drie organisaties die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, werden op één dag moeiteloos samengebracht, wat zorgde voor een “onvergetelijke ervaring”, aldus Projective.

Marijn van Unen, project manager bij Projective en samen met Kirsten Koolmees verantwoordelijk voor de organisatie van de offsites, legt uit: “We wilden dit jaar iets speciaals doen. Ik ben zelf vrijwilliger bij Stichting BAS en er is geen betere manier om mensen uit hun comfortzone te halen dan door te sporten met cadetten en sporters met een beperking.”

Offsite team meeting van Projective

“Voor onze cadetten, die de teambuilding vrijwillig ondersteunden, bood de dag de mogelijkheden tot maatschappelijke integratie en het in de praktijk trainen van een aantal vaardigheden”, aldus Luitenant-kolonel Laseroms van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). “Ze waren zelf verantwoordelijk voor de organisatie van tien uitdagende sportactiviteiten, waarvan een aantal geïnspireerd op hun militaire training en die uitvoerbaar moesten zijn voor de bijzondere doelgroep.”

Op zaterdagochtend werden de project managers door cadetten opgehaald bij het hotel en meteen onderworpen aan een stevige militaire warming up. Ondertussen verzamelden de mensen van Stichting BAS zich in de KMA. De twee groepen werden gemixt en in tien teams verdeeld. De sportactiviteiten liepen uiteen van paaltjesvoetbal en een balkenrace, tot een heuse stormbaan en push-ups. Na enkele uren en vele lachbuien later, kwamen alle teams bijeen voor de lunch.

Harry van der Avoort, directeur van Stichting BAS, richtte de organisatie op in 2001. Wekelijks worden er activiteiten georganiseerd voor zo’n 200 sporters met een beperking. Deze worden begeleid door 75 enthousiaste vrijwilligers. “Toen Projective me vroeg om samen een teambuildingactiviteit te doen, heb ik geen moment getwijfeld. De sporters van BAS zijn gek op zulke initiatieven.”

Het is de derde keer dat Stichting BAS samenwerkt met de KMA, maar de eerste keer dat er een bedrijf bij betrokken was. Met meer dan 100 deelnemers is dit dan ook een recordopkomst. De dag liet Marijn van Unen niet onberoerd. “Als ik mijn collega’s de mensen met een beperking zie helpen tijdens de lunch, en de lachende gezichten zie, dan doet me dat wel iets. Op de dag werden vriendschappen voor het leven gemaakt.” 

Oprichter en CEO van Projective, Stefan Dierckx, knikt: “Ik denk dat we trots mogen zijn op wat we bereikt hebben tijdens onze offsite. Ons thema dit jaar is “Connect”. Ik kan me geen betere manier inbeelden om met elkaar te connecteren dan door de eerlijkheid van de dappere deelnemers van Stichting BAS.”