PwC Advisory neemt cybersecurity en privacyadviseur Everett over

11 juli 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft Everett overgenomen, een specialist in Identity en Access Management oplossingen. Meer dan 50 adviseurs in vier landen maken de overstap naar het accountants- en advieskantoor – met de overname versterkt PwC Advisory zijn cybersecurity dienstverlening.

Cybersecurity is de afgelopen jaren een steeds belangrijker speerpunt geworden voor bedrijven. Cyberaanvallen komen steeds vaker voor, en de negatieve consequenties van cyberaanvallen kunnen veelal een enorme impact teweegbrengen. De gevolgen variëren van verstoorde bedrijfsvoering door aantasting van databases of websites, tot het hacken van betaalsystemen waarmee cybercriminielen financiële fraude plegen. Bovendien kan de potentiële diefstal van persoonlijke data, of intellectueel eigendom voor bedrijven vaak leiden tot behoorlijke, soms zelfs structurele reputatieschade. 

Met de overname van Everett versterkt PwC zijn cybersecurity dienstverlening. Everett is een specialist op het gebied van Identity en Access Management (IAM), die organisaties op een veilige en gebruikersvriendelijke manier toegang geeft tot informatie, waarbij aantoonbaarheid, betrouwbaarheid, beheersbaarheid en veiligheid centraal staan. Bij het advies- en technologiebureau werken vijfenvijftig ervaren IAM consultants, gespecialiseerd in business consulting (advies), technische consulting (architectuur) en systeemintegratie (engineering). Everett heeft vestigingen in Nederland (Nieuwegein), Duitsland (Düsseldorf), het Verenigd Koninkrijk (Manchester) en Italië (Rome). 

PwC neemt Everett over

“Identity en Access Management oplossingen zijn de sleutels tot veiligheid, privacy en de digitale gebruikerservaring die essentieel zijn om succesvol te kunnen zijn in online business. Met deze overname geven we invulling aan onze strategie om organisaties geavanceerde beveiliging en data-oplossingen te bieden voor hun digitale business”, zegt Ad van Gils, voorzitter van de Advisory-praktijk van PwC Nederland.

Het uitbreiden van het aanbod van cybersecuritydiensten is volgens Van Gils onderdeel van de langetermijnstrategie van PwC – het snelgroeiende cyberdomein behoort tot een van de groeipijlers. Wereldwijd is de adviesorganisatie bezig met het opschalen van zijn cyberdiensten, ook is PwC – net als de overige Big Four kantoren – vrij actief op de overnamemarkt. Zo kwam Praxism, een consultancybedrijf in Edinburgh met 14 werknemers dat zich toelegt op IAM, begin dit jaar in handen van PwC UK en vorig jaar nam de Britse organisatie ook al het cybersecuritybedrijf Tanium over, specialist in het beveiligen van apparaten die onderdeel zijn van zeer grote bedrijfsnetwerken (‘Internet of Things’). “De komst van onze nieuwe Everett collega’s betekent een prachtige aanvulling op ons snel groeiende cyber security en privacy team”, aldus Gerwin Naber, verantwoordelijk voor de cybersecurity en privacy praktijk van PwC Nederland.

Gerald Horst, CEO van Everett, geeft aan: “Onze toetreding tot het PwC-netwerk geeft ons nieuwe mogelijkheden onze dienstverlening verder uit te bouwen. Door de combinatie van de uitgebreide kennis en ervaring die binnen zowel Everett als PwC aanwezig is, ontstaan nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Ook wijst hij op de voordelen voor medewerkers: “Voor onze mensen biedt de overname nieuwe carrièremogelijkheden en uitgebreidere kansen hun talenten verder te ontwikkelen.”

PwC’s besluit om in cybersecurity te investeren past in een bredere trend in de markt – met name de grotere accountancy- en advieskantoren schalen hun cybersecurity capaciteiten op om in te kunnen spelen op de enorme potentie in de markt. Zo opende Deloitte onlangs zijn dedicated Cyber Intelligence Center in Den Haag en ging het een alliantie aan met IT bedrijf Equinix, en nam KPMG het afgelopen jaar meerdere cybersecurityspecialisten over (Qubera, P3 Consulting en Trusteq Oy).