3de cybersecurity overname voor KPMG in 2 maanden

20 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft Trusteq Oy overgenomen, een Finse cybersecurity specialist. 45 werknemers van Trusteq Oy zullen zich bij de lokale praktijk van KPMG voegen, daarnaast versterken ze de Europese security management praktijk van het Big Four kantoor. Het is alweer de derde cybersecurity overname door KPMG in korte tijd - recent kocht het onder meer Qubera en P3 Consulting.

Trusteq Oy
Trusteq Oy is een 45 man sterk cybersecurity consultancybureau gespecialiseerd in ‘identity en access management’ diensten en ‘security transformation’ projecten. Het verbeteren en beschermen van de digitale identiteit van bedrijven en personen vormt de kern van de activiteiten van het Finse bureau.

Onlangs kondigde KPMG aan dat het Trusteq Oy volledig heeft overgenomen. Door de overname versterkt KPMG zijn aanwezigheid in Finland, en breidt het zijn team uit naar meer dan 80 professionals. Volgens KPMG versterkt het daarmee zijn leidende positie ten opzichte van zijn concurrenten. Voor het Big Four kantoor is het alweer de derde cybersecurity overname in korte tijd. In november vorig jaar kocht KPMG Qubera, een in de VS en UK gevestigd en toonaangevend bureau op het gebied van identity en access management consultancy, met offshore capaciteit in India. Daarnaast kocht het ook P3 Consulting , een specialist in identity en security management.

KPMG neemt Trusteq Oy over

Naast het versterken van zijn Finse business wordt de capaciteit van Trusteq Oy met het wereldwijde team van KPMG gecombineerd, waaronder ook het Qubera team. “De overname van Trusteq Oy ligt in lijn met onze kerndoelen en versterkt onze capaciteit om aan klantbehoeften te kunnen voldoen en uitstekende service te bieden. KPMG is reeds sterk gepositioneerd op het gebied van information security diensten binnen veel klantsegmenten. Door deze overname wordt KPMG een van de leidende aanbieders van IT security services in Finland. Bovendien is Trusteq’s expertise in het managen van transformatieprojecten een toevoeging op het portfolio van KPMG. Zulke kennis is waardevol voor zowel onszelf als onze klanten”, stelt Raija-Leena Hankonen, CEO van KPMG Finland.

Vesa Halonen, Chairman van Trusteq Oy, ziet de overname als een logische en noodzakelijke stap en zegt: “Onder Trusteq’s klanten bevinden zich de grootste organisaties in Finland, waarvan veel met wereldwijde operaties. Het is daarom logisch om een volgende stap te zetten en er voor te zorgen dat met de juiste middelen, kansen en partners de (internationale) klanten worden bediend.”