KPMG koopt cybersecurity specialisten P3 en Qubera

27 november 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft recent twee cybersecurity bureaus overgenomen, waarmee het klanten beter wil adviseren over en beschermen tegen cyberbedreigingen. Het Big 4 kantoor heeft het Duitse bureau P3 Consulting + Software gekocht en delen van Qubera Solutions in de VS, UK en India. Financiële details van de transacties zijn niet bekend gemaakt.

Cyberveiligheid
In de moderne onderling verbonden wereld, met steeds meer informatie en gevoelige data die online opgeslagen wordt, is cyberveiligheid één van de grootste risico’s waarmee bedrijven te maken krijgen. In lijn met zijn strategie om klanten te helpen veiligheidsrisico’s te bevechten en tegelijkertijd hun cybersecurity business te versterken, heeft zakelijke dienstverlener KPMG de afgelopen twee maanden twee cyber experts ingelijfd. “Het vermogen om leidende oplossingen omtrent informatiebescherming te bieden, zoals authenticatie en autorisatie, cloud governance en applicatie-veiligheidsdiensten, ondersteunt KPMG’s missie om klanten te helpen met het in lijn brengen van hun risicobereidheid met zakelijke doelen”, legt Mike Nolan uit, topman van de Risk Consulting Services praktijk van KPMG.

KPMG koopt cybersecurity specialisten P3 en Qubera

Qubera Solutions werd in 2009 opgericht, en is een cyberveiligheidsbureau dat Identity en Access Management (IAM) diensten aanbiedt. Het bureau is gevestigd in Redwood City, de VS, en levert diensten in de VS, Europa en Azië. De transactie van Qubera’s Britse, Amerikaanse en Indiase activa zal het netwerk van KPMG versterken met veiligheidstransformatie mogelijkheden in verschillende dienstgebieden, waaronder Cloud Identity Federation, Identity as a Service (IDaaS), Identity Governance, en IAM implementaties.

“Onze acquisitie van bepaalde activa van Qubera betekent dat KPMG met exceptioneel technologietalent versterkt wordt, dat de verhoogde klantvraag voor robuuste identiteits- en toegangsoplossingen kan adresseren en het bureau bezig is om vlug een wereldleider te worden binnen cyberveiligheid”, zegt Malcolm Marshall, Global en UK Head of Information Protection & Business Resilience bij KPMG.

Het in Frankfurt gevestigde P3 Consulting + Software, opgericht in 2004, is een cyberveiligheidsbureau dat risicomanagement, veiligheidsassessments en mobiele netwerkbeveiliging biedt aan klanten binnen de financiële dienstverlening. Als gevolg van de acquisitie zal KPMG’s Duitse Cyber Security praktijk uitgebreid worden naar vier partners en 100 medewerkers, wat hen volgens het bureau een voorsprong geeft over hun directe concurrenten. “Verder bouwend op de nu al sterke positie in Duitsland maakt dat wij nog meer in staat zijn onze klanten te beschermen in ‘s werelds vierde grootste economie, en wereldwijd. Door de expertise van P3 samen te brengen met onze Duitse en wereldwijde teams, zijn we nu in een nog sterkere positie om klanten te helpen de bedreigingen die zij hebben te tackelen en verzachten”, zegt Marshall.

* Een recent cyberveiligheidsonderzoek van EY toont dat twee derde van de organisaties bedreigd wordt door cyberveiligheid en, ook al wordt dit herkend door professionals die bij deze organisaties werken, meer dan een derde niet voorbereid is op een dergelijke cyberaanval.